◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.04.2024

Se DUBLEAZĂ sancțiunile din domeniul medical

Guvernul a aprobat recent o hotărâre care introduce sancțiuni noi pentru persoane fizice și juridice.

Vizate sunt persoanele care activează în domeniul medical. Proiectul se va aplica de la finalul lunii septembrie, potrivit 360MEDICAL.ro. Hotârârea de guvern a fost publicată în Monitorul Oficial, vineri, 30 august și intră în vigoare din din 29 septembrie.

Actul normativ propus de Ministerul Sănătății, modifică HG nr. 857/2011, stipulând că ‘stabilirea amenzilor pentru persoanele fizice din cabinetele medicale (deoarece în forma actuală a HG nr. 857/2011 nu existau sancțiuni) și dublarea sancțiunilor pentru persoanele juridice, în cazul nerespectării normelor privind conformitatea produselor, neîndeplinirii măsurilor, recomandărilor și termenelor decise de inspectorii sanitari, neanunțarea direcțiilor de sănătate publică despre modificările intervenite față de autorizația de funcționare, precum și în cazul nerespectării dispozițiilor privind avizarea publicității produselor, campaniilor de informare, educare și comunicare pe teme legate de sănătatea publică’, menționa nota de fundamentare a proiectului de act normativ..

De asemenea, Ministerul Sănătății introduce și amenzi pentru persoanele fizice și dublarea sancțiunilor pentru persoanele juridice care nu respectă normele privind prevenirea şi combaterea bolilor transmisibile şi la normele de igienă pentru unităţile sanitare și la nivelul unităților furnizoare de servicii medicale.

Astfel, noul act normativ dublează amenzile – de la 500-1.500 lei la 1.000-3.000 lei pentru persoane fizice și de la 10.000-15.000 lei la 20.000-30.000 lei – pentru nerespectarea obligaţiilor stabilite de reglementările legale în vigoare privind informarea și transmiterea informaţiilor minime referitoare la starea pacientului de către echipajele de prim ajutor calificat și echipajele medicale de urgenţă, pentru nesolicitarea de către şeful echipajului medical de urgenţă a unui echipaj cu nivel de competenţă superior, în cazul în care starea pacientului o impune, și pentru necompletarea sau completarea incorectă a fişei medicale.

De reținut că un medic aflat în UPU poate primi până la 6000 lei amendă dacă refuză să acorde asistenţă medicale de urgenţă unui pacient!

b1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *