◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro01.12.2023

Fotoreporter ucrainean, vechi colaborator al agenției Reuters, împușcat în Ucraina

Maksim Levin, un fotograf care lucra pentru un site de știri ucrainean și care a colaborat de multă vreme la Reuters, a fost ucis în timp ce reflecta invazia Ucrainei de către Rusia. Cadavrul său a fost găsit într-un sat la nord de capitala Ucrainei, Kiev, anunță site-ul de știri LB.ua, unde lucra.
Levin, născut în 1981, a fost un realizator de documentare care a contribuit la acoperirea țării de către Reuters din 2013.
Procuratura generală din Ucraina a declarat că Levin a fost „ucis de militari ai forțelor armate ruse cu două împușcături de la arme de calibru mic”. Acest lucru nu a putut fi verificat independent, scrie The Guardian.
John Pullman, editor al Reuters, a declarat: „Suntem profund întristați să aflăm de moartea lui Maksim Levin, un colaborator de multă vreme al Reuters în Ucraina. Maks a furnizat Reuters fotografii și videoclipuri captivante din Ucraina din 2013. Moartea sa este o pierdere uriașă pentru lumea jurnalismului. Gândurile noastre sunt la familia lui în acest moment dificil”.
ONG-ul Reporteri fără frontiere a scris pe Twitter că Levin este al şaselea jurnalist ucis în Ucraina, de când țara a fost invadată de armata Rusiei. „Era dezarmat și purta o jachetă inscripționată presă. A viza jurnaliști este o crimă de război”, notează organizația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *