◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro30.04.2024

Cetățenii Sloveniei susțin protejarea Radioteleviziunii publice de ingerințele politice

Jurnaliştii de la postul public RTV din Slovenia şi-au exprimat satisfacția faţă de rezultatele unui referendum menit să-i protejeze de interferenţa politică. „Rezultatele arată că cetăţenii ne sprijină şi doresc un emiţător public profesionist, independent şi de calitate”, a declarat Helena Milinkovic, şefa sindicatelor jurnaliştilor de la RTV, citată de Voice of America. Marko Milosavljevic, de la catedra de Jurnalism de la Facultatea de Științe Sociale a Universității din Ljubljana, consideră sprijinul legii ca un impuls pentru libertatea presei în Slovenia.

Referendumul s-a concentrat pe reformele propuse de noul guvern al Sloveniei pentru a proteja RTV de interferența politică. Peste 62% dintre alegători au fost în favoarea legii.

Șapte grupuri internaționale pentru libertatea presei, inclusiv Institutul Internațional de Presă, Centrul European pentru Libertatea Presei și Presei și Reporteri fără frontiere au emis o declarație comună în susținerea reformei.

Premierul Robert Golob și miniștrii cabinetului au salutat rezultatul referendumului.

Guvernul promisese că va elibera RTV de presiunile politice și a adoptat amendamentele la mai puțin de două luni de la preluarea puterii. „Oamenii au arătat clar că nu doresc amestecul politicii de partid în gestionarea RTV Slovenia. Guvernul nostru a promis  asta, a adoptat legea și acest lucru a fost acum confirmat de oameni”, a declarat pentru TV Slovenia ministrul Culturii, Asta Vrecko, care se ocupă și de politica guvernului în mass-media.

Majoritatea jurnaliştilor TV Slovenia au salutat rezultatul, deși se tem de orice întârziere ulterioară în implementarea legii. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *