◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro30.04.2024

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

 

1 Decembrie este de peste un secol momentul astral al istoriei naționale, lumină care nu s-a stins nicio clipă și care încununează un ideal suprem, pentru care nicio jertfă nu a fost prea mare. În vremuri tulburi, teribile, de război extins și nenumărate drame umane, se năștea, din eroismul unui întreg popor, o Mare Unire, dorită de secole.

Românii de pretutindeni își sărbătoresc astăzi țara rotundă, frumoasă, demnă și reîntregită în 1918, prin voința națiunii, prin izbânzile diplomației și, mai ales, prin patriotismul ostașilor care au așezat pe altarul destinului țării ofranda supremă – propriile vieți.

Mai mult ca niciodată, românii celebrează trecutul legat de prezent și conectat cu viitorul printr-un același fir comun – identitatea națională, bazată pe valori de neclintit, indiferent de vremuri și de provocări.

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România este un promotor constant al unității și identității naționale. Jurnaliștii care o alcătuiesc și-au construit binemeritatul renume de patrioți și de apărători ai valorilor românești și europene, de susținători ai interesului public și de luptători pentru adevăr. Creată în efervescența Marii Uniri, UZPR continuă să fie un pilon important în marele construct național. Rolul UZPR în viața publică este

relevat de prezența unor personalități publice de primă mărime la manifestările Uniunii, precum și de invitarea președintelui Sorin Stanciu la parada militară de Ziua Națională, invitație adresată de către Președintele României, Klaus Iohannis. O dată mai mult, UZPR se alătură, la nivel de reprezentare, personalităților publice de cel mai înalt nivel la o celebrare de importanță națională majoră și, în același timp, marchează rolul și valoarea presei în societate prin pleiada de manifestări pe care membrii săi din țară și din filialele din străinătate le organizează în cinstea Zilei Naționale a României.

 

 

Un călduros „La mulți ani!” de Ziua Națională a României tuturor colegilor noștri de breaslă!

 

UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *