◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Știrile locale, instrument esențial pentru a face față peisajului media actual

Redacțiile locale din întreaga lume se confruntă cu provocări în furnizarea de știri rapide și precise în era digitală, dar jurnaliștii din întreaga lume cred că știrile locale rămân în prim-plan.

În timpul Conferinței Mondiale a Jurnaliştilor, care a avut loc recent la Seul, jurnaliştii au relevant faptul că, indiferent în ce parte a lumii operează o redacție, știrile locale referitoare la activitățile sociale din cadrul comunității sunt un instrument esențial pentru a face față peisajului media actual, potrivit nst.com.my.

Citând modul în care pandemia de Covid-19 a afectat părți importante ale lumii, Pablo Léon, jurnalist la ziarul spaniol El País, a remarcat că pandemia a fost unul dintre exemplele principale ale modului în care viața locală a devenit mai relevantă în journalism: „După ani de globalizare, asistăm acum la un fel de eră post-globalizare, în care oamenii sunt mai interesați de lucrurile locale. Pandemia ne-a învățat, de asemenea, să stăm acasă și să ne redescoperim cartierele, unde viața noastră locală devine mult mai relevantă și cerem mai multe informații despre asta”.

Ideea că jurnalismul local ar putea prospera în continuare în cadrul comunităților a fost evidențiată în continuare de jurnaliștii din orașul Busan, Ilbo Kim Jun Yong și Lee Sang Bae, care și-au împărtășit experiențele de deschidere a unei spălătorii pentru a afla povești ale comunității, în timp ce îi ajută pe rezidenții în vârstă din Sanbok Road.

Kim a adăugat că spălătoria nu era doar un loc de adunare a bătrânilor, ci și un loc în care jurnaliştii pot documenta istoria comunității locale: „Ceea ce am vrut a fost să transmitem o narațiune autentică. Există încă multe povești în regiune pe care trebuie să le scoatem la lumină. Apropierea mai mult de comunitate și împărtășirea poveștilor locale cu cititorii este responsabilitatea pe care jurnalismul local trebuie să o susțină”.

(redacția UZPR)

Foto: Filip Mishevski/Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *