◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

Ziua Protecției Civile în România, celebrată de ISU „Banat”

În România, Protecția civilă a luat ființă prin Decretul regal din 28 februarie 1933, sub denumirea de ,,apărare pasivă”, având ca scop limitarea efectelor bombardamentelor aeriene asupra populației sau resurselor, prin protecția directă sau micșorarea eficacității atacurilor aeriene. Conceptul de protecție civilă a evoluat de la ,,apărarea pasivă” la apărarea locală antiaeriană în 1952.

Schimbările produse în societatea româneascăau condus și la schimbări în domeniul protecției civile 1996-2004, prin elaborarea Legii 481/2004, care este în concordanță cu principiile prevăzute în Strategia Internațională pentru prevenirea catastrofelor și altor evenimente negative. Protecția civilă este o componentă a sitemului securității naționale.

În acest context, ISU ,,Banat”, al județului Timiș, cu toate restricțiile sanitare, a ținut să sărbătorească cei 89 de ani de la înființare într-un cadru restrâns, limitându-se doar la ,,Ziua porților deschise”, prilej de a oferi elevilor, părinților cu copii preșcolari și nu numai posibilitatea ca împreună cu cadre militare și pompieri operativi să cunoască tehnica de luptă, intervenție și prim-ajutor în situații de urgență din dotare. O tehnică la standard european, pusă în valoare de personal specializat și bine pregătit profesional, așa cum ne precizează dl cpt. Bogdan Mutu, cdt. Detașament. Dotări care reflectă implicarea și susținerea financiară a CJ Timiș ca o preocupare permanentă pentru creșterea gradului de siguranță și securitate a comunității. În persepectivă la solicitarea Filialei UZPR ,,Valeriu Braniște” Timiș, la sediul acesteia din Timișoara va fi organizat un simpozion cu o tematică inedită, educativ preventivă, privind proceduri de alarmare, înștiințare, intervenție și prim ajutor în situații de urgență. Din partea ISU Banat va participa d-na slt. Elena Megherea – departament Relații cu presa.

La mulți ani tuturor celor ce sunt în slujba protecției civile și a comunității!

Dumitru BUȚOI / UZPR Timiș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *