◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

Fotbalul ca stare de spirit. FCSB, un final de meci de coșmar

Universitatea Cluj-Rapid București, primul meci al etapei cu numărul 23 fără goluri și fără prea multe veleități de echipe din Superligă, e adevărat că pe un teren  ca la Techirghiol nu se putea altfel decît o luptă oarbă și dă-i  înainte, ce-o ieși o ieși și n-a ieșit decît un 0-0 care cred că mulțumește ambele echipe. Experiența lui Sabău nu a putut învinge tinerețea lui Mutu. Iar în final, faultul lui Onea, de la Rapid, n-a fost sancționat de arbitrul Barbu cu penalty văzut și din fotoliu, dar a fost cât pe-aci să-i spargă ecranul lui Florin Ilie. Deh, se mai întâmplă…

FC Petrolul Ploiești-FC Chindia Târgoviște, un meci între două echipe apropiate ca valoare și antrenori ambițioși și dornici de afirmare. Petrolul, după ce a pierdut primul meci cu ultima clasată, Mioveni, după un egal amical cu Metaloglobus, pornea favorită, dar fără Huja, accidentat, și cu o apărare de vis urât, a cedat până la final și Chindia câștigă meritat cele trei puncte care o apropie de Playoff, iar Petrolul tremură în continuare. Am auzit că sunt ceva tratative ca domnul Copilu șă investească în ,,haită”. Vom trăi și vom vedea. Scor 1-2, au marcat Grozav, min 27, penalty și Cooper și D. Popa, repriza a doua, pentru Chindia.

FC UTA-CS Mioveni 1-2, un meci fără istoric. Dică demonstrează că poate face minuni la Mioveni, e la adoua victorie, șase puncte sunt ceva. Au marcat Benchalb 2 pentru Mioveni și Milosevic pentru arădeni.

FC Argeș- FC Botoșani, 1-2, Argeșul dacă nu-și găsește cadența, riscă să curgă la vale, nici nu știu cine mai este antrenor în Trivale. În schimb, salvatorul Stoican, după ce a umilit Craiova – maxima? – în prima etapă, mai aduce la Botoșani trei puncte prin același remarcabil vitezist Mailat, autorul celor trei goluri.

Universitatea Craiova-Hermanstadt 2-0, la pauză o-o după o repriză fără prea mult fotbal. Repriza a doua, Craiova cu antrenorul Neagoe pe bancă iese mai motivată și revine în joc prin golurile marcate de Ivan – cel Groaznic? Să-l mai vedem în utltima perioadă a fost cam mielușel.

Sepsi OSK Sf. Gheorghe-FCU Craiova 1948, un meci decisiv pentru ambele echipe. După 25 de minute de tatonare și câteva scadări xenofobe din tribună, peluză, s-a găsit marele arbitru Ciuciulete să suspende, întrerupă, anuleze meciul, nu știu, că din semnele de surdo-mut pe care le-a făcut la mijlocul terenului n-am înțeles mai nimic, parcă era dirijorul Botgros la răscruce de vânturi. La Tv. Ne spune un alt fost mare arbitru, Varlam, că Ciuciulete  a urmat pașii din Regulament așa cum și domnul Iohannis pas cu pas în toate, nu numai la fotbal, ne-a dus pe drumul bun, ce duce-n rai.

E păcat că s-a creat un precedent periculos, să sperăm că va fi luată o decizie înțeleaptă de către cei plătiți bine și care întâmplător se ocupă de sportul românesc. Ca iubitor al sportului și jucător de fotbal întreb și eu, observatorul de joc  s-a consultat cu arbitrul sau invers, cu cei care sunt organizatori, echipa gazdă, cu toți reprezentanții instituțiilor plătite de noi, contribuabilii, care au datoria să asigure securitatea, siguranța și ordinea publică  și pe stadioane? Nu cred. Domnilor, cine dă banii înapoi celor câtorva mii de spectatori care au plătit biletul pentru un spectacol de 90 de minute? Nu vă este rușine? Rog a nu se interpreta că sunt adeptul unor astfel de manifestări – eu, după  apelul ultimativ făcut la stația de amplificare a stadionului, desigur în limba română, îi evacuam de urgență le și puneam la dispoziție două autocare să-i ducă măcar până la Brașov.

FCSB-Farul Constanța, 2-3 după 0-0 la pauză în care ambele echipe s-au străduit să practice un fotbal frumos și în general au reușit, pentru că s-a jucat deschis, pe atac și contra-atac. FCSB a pierdut în 80 de secunde, minutele 95-96, e adevărat când era cu un jucător în minus, dar nici rezerviștii Coman, care ne spune la tv că se antrenează bine, dar joacă prost, Omrani și Miculescu n-au adus acel plus la care se așteptau antrenorii FCSB. Așadar, și cu licență și fără, dacă nu este valoare, inspirație și o doză de risc asumat, nu este nimic, doar iluzii și ceva speranțe. La FCSB  fiecare joacă ce vrea, nu ce știe. În schimb, Hagi care în prima etapă cu CFR,  0-3,  o fi experimentat vreun alt sistem, nu știu, dar a învățat multe și a avut curajul de a introduce în teren  mulți tineri care i-au răsplătit cu brio încrederea.  O notă bună pentru Alibec, care în meciul cu CFR Cluj a fost ,,figurant”, de altfel și schimbat, dar cu FCSB a a fost un ,,luptător” exemplar, să-l vedem și în continuare!

FC Voluntari- CFR Cluj 0-1. Poate cel mai așteptat meci al etapei, nu numai pentru CFR, dar și pentru celelalte urmăritoare din fruntea clasamentului, Farul, FCSB, Rapid și Craiova. Conform scenariului de mult cunoscut pus în teren de plângăciosul Petrescu,  CFR a avut mai mult timp posesia și chiar a avut câteva ocazii bune de a marca, Voluntarii lui Ciobotariu au cam stat la cutie și s-au apărat bine până pe finalul meciului care conducea la un egal normal, dar a venit autogolul norocos, ca de obicei, prin care CFR câștigă al zecelea meci la limită cu același scor, 1-0, și importante sunt cele trei puncte, chiar dacă jocul e pe lângă adevăratul fotbal. Asta e, o să avem o campioană ,,săracă” și o echipă națională în ton cu campionatul.

Dumitru BUȚOI /UZPR Timiș

Foto: gsp.ro

P.S. Să vezi, să auzi și să să nu crezi, domnul Zburleanu declară la tv că ,,nea” Mihai Pojghiță va fi sancționat cu blândețe, este doar așa, la prima abatere, pentru că a spus adevărul despre situația în care se află Pintilii la FCSB. Să vedem sancțiunea, poate ,,riscă” să fie promovat!

P.S.2. Domnilor care vă ocupați de fotbalul românesc FRF, LPF, schimbați Regulamentele care sunt depășite, sau nu sunt în ton cu evoluția în timp a jocului de fotbal, în arbitraj, licențiere cluburi, utilizarea instalații lor de încălzire a gazonului pe timpul sezonului rece, mai nou am investit în VAR, dar unii se folosesc de beton și mortar și pentru a nu se mai repeta cazul Ciuciulete – nu credeți că ar fi necesară o campanie de educare a participanților la spectacolul sportive, indiferent de nivelul de desfășurare?…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *