◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.05.2024

Podcastul The Guardian a atras publicul spre jurnalismul pe web și tipărit al publicației

Podcastul de știri „Today in Focus” al publicației The Guardian a adus publicul mai tânăr spre jurnalismul pe web și tipărit, a declarat Nicole Jackson, pentru The Podcast Show. Pentru a demonstra modul în care podcasting-ul a îmbunătățit producția The Guardian, Jackson a subliniat modul în care brandul de știri a acoperit investigația Proiectului Pegasus privind spionajul guvernelor asupra jurnaliștilor și altor persoane publice. Aducând echipa de investigații devreme în spațiul de podcasting și fiind capabilă să participe la strângerea de știri pentru proiect, ea a făcut relatarea mult mai accesibilă sub formă audio. „Podcasturile au devenit o poartă de acces pentru jurnalismul The Guardian”, a spus Jackson.

Panelul, desfășurat în onoarea celei de-a cincea aniversări a podcastului „Today in Focus” al publicației, a implicat figuri importante din serial, care au discutat despre ceea ce echipa încearcă să obțină cu fiecare episode, potrivit newsworks.org.uk.

Nosheen Iqbal, gazdă a podcastului, consideră că o parte din rolul său este de a „colora” un subiect important care poate fi tratat doar pe scurt sub formă de articol.

Podcast-ul este, de asemenea, un vehicul bun pentru The Guardian pentru a vorbi despre alte subiecte, dincolo de „știrile dure”, a adăugat producătorul audio „Today in Focus”, Elizabeth Cassie, indicând subiectele culturale care urmează să apară în episoadele viitoare.

Alte intervenții au prezentat apariții ale celor care lucrează în podcastingul mărcii de știri. Editorul adjunct al investigațiilor de la Telegraph, Katherine Rushton, a vorbit despre popularitatea durabilă a podcasturilor de investigație, iar gazda podcastului „Cultura pop” de la The Guardian, Chanté Joseph, a vorbit despre importanța podcast-urilor pentru a oferi o profunzime analitică poveștilor de care le pasă el mai mult cititorilor, dar pe care ar putea să nu le obțină dintr-un articol obișnuit. (redacția UZPR)

Foto: Austin Distel/Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *