◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.05.2024

Cinste și onoare la Arad

Prefațăm Ziua Rezervistului din 31 mai cu aspecte fragmentare de la evenimentul desfășurat la Casa Armatei. Acesta a debutat cu un Ceremonial religios „In memoriam!”, în prezența IPS Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a distinsei personalități, domnul General Maior Ioan Vasile Heredea, a altor fețe bisericești, a oficialilor locali (subprefect și primar), a cadrelor militare invitate, am luat și noi loc la ceremonial și agapa comună (Salon Gutenberg) ca susținători și colaboratori (ai revistei „Stindard”).

Cuvintele noastre adâncesc acest jubileu și le închinăm tuturor camarazilor. La acest moment, tânărul locotenent  Gheorghe Cristian Țecu, în calitate de comandant al Batalionului 191, a primit Placheta de onoare.

Moderator și actant principal, căruia îi mulțumim și îi dorim multe împliniri, a fost col. r. Sandu Crișan.

În cuvântul său de „Bun venit”, acesta a spus: „În 31 mai 1864, Alexandru Ioan Cuza a promulgat o lege cu privire la poziția ofițerilor prin care se identifică valoarea și sensul  acestora în corpul militar. Mergând pe fir de istorie, în anul 1990 se reconstituie ANCRM (după 42 de ani de obscurantism), iar din 2010 a fost decretată Ziua Rezervistului, ca sărbătoare, în 31 mai.”

Cu atât mai mult cu cât și pe coperta Revistei „Stindard” se află semnul heraldic propriu, un steag și o stemă, care consfințesc măreție și pur patriotism.

Onor la rezervist! Onor la colonel! Trăiți!

 

Florica R. Cândea, membru UZPR Filiala Arad

Foto: Carina A. Baba, Salon Gutenberg Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *