◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro02.05.2024

Jurnaliștii canadieni, la Unifor Media Council: „Lupta cu Big Tech nu este pentru cei slabi de înger”

Impactul tehnologiei, scăderea veniturilor și reducerea numărului de locuri de muncă în sectorul mass-media, precum și hărțuirea jurnaliștilor s-au numărat printre discuțiile principale la Unifor Media Council, eveniment desfășurat la Halifax.

Președintele Național Unifor, Lana Payne, a vorbit cu cei 100 de delegați și a recunoscut că lucrătorii media au avut parte de greutăți în ultimii ani, inclusiv în 2023: „A fost foarte greu. În ciuda multor victorii – unele în negocieri, altele în organizare și altele în legislație – avem în față în continuare niște provocări foarte mari. Unele provocări sunt ura și hărțuirea cu care se confruntă jurnaliștii în fiecare zi la locul de muncă sau online. Concedierile din sectorul media continuă să fie o preocupare majoră pentru membrii Unifor, a spus ea. Au existat aproximativ 368 de pierderi de locuri de muncă pentru membrii Unifor care lucrează în mass-media de la începutul anului. Toate aceste disponibilizări au fost devastatoare pentru membrii noștri și pentru starea știrilor locale din această țară. Canadienii trebuie să înceapă să fie atenți pentru că într-o zi se vor trezi și nu vor mai fi știri locale”.

Potrivit unifor.org, sindicatul va continua să pledeze pentru locuri de muncă mai sigure pentru lucrătorii din mass-media, să protejeze împotriva pierderii locurilor de muncă din cauza inteligenței artificiale (AI) prin protejarea muncii prin negocieri colective. De asemenea, Unifor va continua să lupte pentru o legislație care să forțeze Big Tech să plătească pentru conținutul de știri. „Lupta împotriva Big Tech nu este pentru cei slabi de înger. Lupta pentru legislație, chiar dacă este imperfectă, este totuși un mare câștig, a adăugat Payne.

Howard Law, reprezentant la nivel național al Unifor, a vorbit despre modul în care marii giganți din tehnologie au impact asupra presei de știri canadiene: „Nimeni nu pare să spună suficient de tare că Facebook și Google au creat o piață pentru distribuirea de știri prin intermediul rețelelor sociale și al motorului de căutare și, după ce și-au stabilit monopolurile pe acele piețe, folosesc această putere de piață împotriva canadienilor, prin blocarea știrilor”.

La rândul său, Megan Kinch, care conduce rețelele sociale pentru Media Action Plan, a abordat modul în care rețelele sociale se intersectează și influențează hărțuirea continuă a jurnaliștilor. (redacția UZPR)

Foto: Gerd Altmann/Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *