◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Pentru Germania, „reconstrucția Ucrainei începe deja”

Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a lansat o nouă platformă digitală pentru a consolida angajamentul Germaniei față de procesul de reconstrucție din Ucraina.

Odată cu lansarea platformei, ministrul german pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, Svenja Schulze, intenționează să avanseze pregătirile pentru reconstrucția în Ucraina. Noua platformă de pooling își propune să conecteze actorii nestatali, să facă schimb de informații și să stimuleze oportunitățile economice pentru întreprinderile implicate.„Platforma este concepută pentru a deveni un loc pentru crearea de rețele, dialog și colectare de informații pentru a uni oameni care altfel nu s-ar putea reuni. Contribuția statului german la reconstrucția Ucrainei poate fi întărită semnificativ prin implicarea întreprinderilor, a societății civile, a municipalităților și a mediului academic”, a explicat oficialul.

Platforma servește ca prim punct de contact pentru toți actorii nestatali cu sediul în Germania care doresc să se implice în procesul de reconstrucție. Acesta încearcă să ofere întreprinderilor oportunități economice, răspunzând la întrebarea frecventă „Cum mă pot implica?” Pe lângă faptul că oferă oportunități de creare de rețele și dialog între actorii implicați în procesul de reconstrucție, platforma cuprinde site-ul web „Plattform Wiederaufbau Ukraine”. Este o resursă pentru participanți pentru a primi informații despre oferte, evenimente viitoare și oportunități de finanțare din partea guvernului german. În plus, reunește inițiative și proiecte individuale și creează sinergii, de exemplu, între implicarea municipalității și a sectorului privat.

Într-o abordare pas cu pas și în conformitate cu cererea și participarea părților interesate, informațiile oferite pe site vor fi extinse în timp.

Conținutul platformei va acoperi subiecte legate de probleme tehnice, logistice, ecologice și sociale, variind de la „cum să reconstruiești case în mod eficient din punct de vedere al costurilor” până la „cum să faci față traumelor de război”.

Platforma acoperă, de asemenea, programe de parteneriat ale Ministerului pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, inclusiv 135 de parteneriate între municipalitățile germane și ucrainene, opt parteneriate între utilitățile de apă din Germania și Ucraina și 13 parteneriate în sfera asistenței medicale pentru a oferi spitalelor ucrainene echipamente medicale potrivit EURACTIV.

Ministrul Schulze a mai anunțat că Ministerul Federal German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică va continua să susțină rețeaua sa de parteneriate prin alocarea a încă 25 de milioane de euro în 2023.

În viitor, cooperarea dintre lanțurile germane de comerț cu amănuntul și magazinele mari va asigura o gamă mai largă de produse ucrainene să ajungă la supermarketurile și pe rafturile de îmbrăcăminte din Germania. „Reconstrucția Ucrainei începe deja, deși, din păcate, războiul nu are încă un sfârșit. Această perspectivă pe termen lung și planificarea în stadiu incipient sunt vitale pentru reziliența societății ucrainene”, a concluzionat Schulze. (redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *