◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro04.05.2024

Mii de studenți din 147 de țări s-au înscris la cursul online despre folosirea AI în redacții

Un nou curs lansat de Centrul Knight pentru Jurnalism din Americi, intitulat „Cum să utilizați ChatGPT și alte instrumente generative de inteligență artificială în redacție”, rezonează cu o audiență globală masivă. Cursul, care a început pe 25 septembrie, a atras deja peste 6.800 de participanți din întreaga lume.

Cursul online gratuit este disponibil în engleză, spaniolă și portugheză, iar versiunea în limba engleză are deja înscriși studenți din 147 de țări și teritorii care acoperă peste 75% din lume. Această prezență internațională subliniază importanța cursului și capacitatea Centrului Knight de a promova o comunitate globală de învățare, având totodată un impact puternic în Statele Unite – țara cu cel mai mare număr de participanți.

Cursul deschis online beneficiază de instructori experți – Aimee Rinehart, manager senior de produs al strategiei AI pentru inițiativa revoluționară Local News AI al Associated Press și Sil Hamilton, un inginer de învățare automată și cercetător AI la organizația de pionierat în jurnalism Hacks/Hackers. Li se alătură ca instructori asistenți jurnalista mexicană Mariana Alvarado, pentru cursul de spaniolă, și jurnalistul brazilian Pedro Burgos, pentru versiunea în portugheză. „AI generativă este aici pentru a rămâne și se va îmbunătăți și extinde – este o idee bună să intri acum și să înveți pe măsură ce se dezvoltă. Există nenumărate moduri prin care inteligența artificială generativă îi poate ajuta pe jurnaliști: de la transcriere, sortarea datelor disparate, producerea de buletine informative și programarea rețelelor sociale. Instrumentele generative de inteligență artificială pot ajuta cu adevărat la scalarea a ceea ce acoperă un jurnalist și a acoperirii respective”, susține Rinehart.

Potrivit knightcenter.utexas.edu , până pe 22 octombrie 2023, instructorii vor ghida studenții prin tipurile de inteligență artificială care pot fi utilizate în cadrul operațiunilor de știri, cum să implementeze și să lucreze cu această tehnologie și cum s-ar putea dezvolta în următorii câțiva ani această tehnologie. „Industria jurnalismului are datoria să acorde atenție acestor instrumente, nu numai pentru că pot reduce povara scrisului asupra jurnaliștilor și eliberează timp pentru investigare, ci și pentru că industria are ceva de contribuit la această nouă tehnologie: jurnaliștii sunt în o poziție unică de a îmbunătăți tehnologia în bine. Aceasta înseamnă să îndreptăm atenția asupra acestei tehnologii. Jurnaliştii se ocupă de a scrie despre lume, iar computerele sunt acum aproximativ 90% din drum până acolo, faţă de 5% în urmă cu doar câţiva ani. Tehnologia se dezvoltă rapid și este important să rămânem la curent cu ea”, explică Hamilton. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *