◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro02.05.2024

Comitetul Internațional Olimpic pregătește tineri jurnaliști pentru ediția Dakar 2026

Noul Program pentru Tineri Reporteri lansat de Comitetul Internațional Olimpic (CIO) Internațional pentru Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Dakar 2026 își propune să ofere tinerilor jurnaliști africani șansa de a se evidenția. CIO a încheiat un parteneriat cu Asociația Internațională a Presei Sportive (AIPS) și comitetele de organizare pentru Jocurile Olimpice Paris 2024 și Jocurile Olimpice pentru Tineret (JOJ) Dakar 2026 pentru a lansa un nou program destinat tinerilor jurnaliști, care va instruire pentru un grup de tineri profesioniști din Africa.

Programul, care se va desfășura înainte de Dakar 2026, are ca scop crearea unei moșteniri tangibile pentru tânăra generație atât în țara gazdă, Senegal, cât și pe continentul african, cu 16 jurnaliști în devenire din șase țări care urmează să ia parte.

Cei 16 vor participa atât la cursuri generale, cât și la cele specializate, personal și online, cu mentori experți care îi vor învăța despre multele fațete ale reportajelor sportive și ale reflectării evenimentelor majore, inclusiv fotografie, transmisiuni, reportaje și rețelele sociale.

Spre deosebire de edițiile anterioare ale programului, programul Dakar 2026 va oferi participanților și formare specializată și experiență din viața reală la evenimentele selectate în prezența acestora.

Potrivit olympics.com, programul Tineri Reporteri Dakar 2026 a început în cadrul evenimentului de testare a ciclismului montan Paris 2024, care a avut loc în perioada 21-25 septembrie 2023. Programul Tinerilor Reporteri IOC/AIPS pentru Dakar 2026 își propune să aibă un impact demonstrabil și de lungă durată în țara gazdă și pe continent. Având în vedere acest lucru, cei 16 participanți selectați, toți cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani, sunt cetățeni sau rezidenți ai unei țări africane și fie studiază la jurnalism, fie lucrează ca reporteri, fotografi sau videografi.

Programul Tinerilor Reporteri al CIO a fost înființat înaintea JOJ inaugurale din Singapore, în 2010, pentru a oferi studenților în jurnalism și celor care fac primii pași în cariera jurnalistică formare multi-platformă și experiență la locul de muncă la un eveniment sportive major. Îndrumați și sprijiniți de experți în domeniile lor, participanții la fiecare ediție a JOJ au fost instruiți în jurnalism, jurnalism scris, social media și fotografie. (redacția UZPR)

Foto: Engin Akyurt/Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *