◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro10.05.2024

Sondaj Pew Research. Jurnaliștii se mândresc cu munca lor

Potrivit unui sondaj recent, 76% din publicul american (și se poate ușor extrapola și la alte democrații) susțin că jurnaliştii ar trebui să se străduiască întotdeauna să ofere o acoperire egală fiecărei părţi implicate într-o poveste. Așadar, publicul cere echidistanță.

Pe de altă parte, jurnalismul necesită un intelect curios și o pasiune pentru susținerea principiilor democrației: libertatea de exprimare și difuzarea independentă a știrilor și informațiilor.

În ciuda atacurilor larg răspândite asupra acestor principii și a schimbărilor fundamentale aduse industriei de știri, 77% dintre jurnaliștii americani care au răspuns la un sondaj al Centrului de Cercetare Pew au declarat că ar urma din nou o carieră în jurnalism, 75% se declară extrem de mândri de munca lor și 70% sunt foarte mulțumiți de munca lor

În schimb, jurnaliștii chestionați nu au fost indiferenți la frământările din industrie. Pew a descoperit 57% „sunt extrem de sau foarte îngrijorați de viitoarele restricții ale libertăților presei” și 71% „spun că știrile și informațiile inventate sunt o problemă foarte mare”.

Potrivit editorandpublisher.co, a fi hărțuit sau chiar amenințat nu este o noutate pentru jurnaliști. Era digitală și rețelele sociale au exacerbat în mod special o astfel de hărțuire.

Jurnaliștii intervievați sunt în mod clar conflictuali cu privire la utilizarea rețelelor sociale. Deși 67% au spus că au un impact negativ asupra jurnalismului, 87% dintre cei care folosesc rețelele sociale pentru munca lor au spus că ajută la promovarea poveștilor și 75% o folosesc pentru a identifica potențiale subiecte. (redacția UZPR)

Foto: Engin Akyurt/Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *