◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro03.05.2024

Jurnaliștii din Kiev și circumstanțele extraordinare în care relatează. „Transmitem non-stop, astfel încât telespectatorii noștri să primească informații prompte și veridice”

Starea lucrurilor din capitala ucraineană Kiev continuă să se schimbe într-un ritm vertiginos. În câteva zile, locuitorii au trecut de la a nu crede că Rusia le va ataca țara la a se refugia în adăposturi și se roagă pentru ajutor. Unii au părăsit orașul, în timp ce alții au luat arme automate, pentru a-l apăra împotriva unei invazii terestre.

În tot acest timp, organizațiile locale de știri ucrainene de la fața locului au lucrat pentru a furniza informații corecte audiențelor, astfel încât să poată lua decizii în cunoștință de cauză. Pe fondul atacului asupra Ucrainei, jurnaliştii ţării au continuat în circumstanţe extraordinare să-şi facă treaba: să relateze ştirea, scrie CNN.

Un astfel de punct este Kyiv Post, care și-a îndeplinit sarcinile, în ciuda faptului că se confruntă cu astfel de provocări. Bohdan Nahaylo, redactorul-șef al ziarului, a descris multitudinea de obstacole pe care a trebuit să le depășească pentru a-și continua munca. Nahaylo a spus că atunci când Ucraina s-a confruntat cu primul val de atacuri, Kyiv Post a fost oprit de un atac cibernetic DDoS, despre care bănuiește că a fost executat de Rusia. „Primeam lovituri uriașe, care ne incapacitau sistemele”, a spus el. Nahaylo a spus că, în acel timp, ziarul a continuat să publice știrile prin postarea de povești scurtate pe Facebook, Twitter și LinkedIn. „Atunci, cealaltă problemă a fost că teama și incertitudinea au afectat personalul. A fost un coșmar logistic creat atât de loviturile cu rachete, oamenii nefiind la locul lor și a fost mult mai dificil să comunice între ei.”, explică Nahaylo. Dar Kyiv Post a continuat să se descurce, personalul său postând până la 30 de articole pe zi. „Considerăm că este foarte important să oferim informații actualizate, de încredere și obiective. Există multă cerere. Oamenii citesc ceea ce relatăm. În același timp, le-am spus mai multor dintre colegii mei să nu-și folosească numele atunci când raportează cele mai recente evoluții, să scrie doar numele publicației, pentru că nu vrem să fie vizați imediat dacă urmează să existe o ocupație”, adaugă Nahaylo.

Cele mai importante companii de televiziune din Ucraina sunt, de asemenea, unite în hotărârea lor de a transmite știrile telespectatorilor. Mai multe grupuri – 1+1 Media, StarLightMedia, Media Group Ukraine și Intermedia Group – au emis o declarație comună, în care afirmă că au suspendat pauzele publicitare și că difuzează continuu actualizări de știri. „Sarcina noastră este să apărăm spațiul informațional, să acoperim evenimentele cât mai larg posibil, să dezmințim falsurile și să transmitem ucrainenilor cele mai importante mesaje, cât mai repede posibil. Și, de asemenea, să ajutăm la stingerea panicii în masă și să oferim oamenilor instrucțiuni clare despre cum să acționeze într-o anumită regiune. Sunt transmisii continue pe canalele noastre, am dezactivat blocul de publicitate și transmitem non-stop, astfel încât fiecare dintre telespectatorii noștri să simtă că suntem aproape și să primească informații prompte și veridice”, se spune în declarație, potrivit unei traduceri Google.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *