◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro17.05.2024

Campanie de evidențiere a rolului și impactului jurnalismului în societate

PEN International, Ambasada Marii Britanii, PEN Honduras și Asociația pentru Democrație și Drepturile Omului (ASOPODEHU) au prezentat #PENsarLibres, o campanie de evidențiere a impactului jurnalismului asupra societăților. Campania se va desfășura pe rețelele sociale regionale și internaționale, precum și pe canalele de radio și televiziune din Honduras.

Potrivit gov.uk, se încheie la 1 februarie 2024 și va căuta să sensibilizeze societatea cu privire la importanța jurnalismului liber și îi va invita pe cetățeni să-și exprime viziunea asupra impactului pe care jurnalismul îl are în viața lor de zi cu zi, pe rețelele sociale. În plus, organizațiile care sponsorizează această campanie vor oferi jurnaliştilor instruire despre sistemul inter-american și diferitele resurse juridice disponibile pentru a avea o apărare adecvată. De asemenea, organizatorii vor avea întâlniri cu autoritățile guvernamentale pentru a evidenția aceste subiecte și pentru a găsi soluții comune la provocările cu care se confruntă jurnaliștii.

Campania #PENsarLibres urmează să evidențieze faptul că libertatea presei, accesul nestingherit la informații veridice și securitatea adecvată pentru reporteri sunt doar câteva dintre elementele necesare pentru libertatea de gândire și jurnalism, care este indispensabil în vremuri de criză, de incertitudine democratică sau tulburi. Jurnalismul liber nu este important doar ca înregistrare istorică, este important și ca expresie a societăților, a timpului lor; este o înregistrare a comunităților, dă glas unei mari varietăți de voci și permite dezvoltarea cunoștințelor. Jurnalismul liber este fundamentul oamenilor și societăților libere, precizează inițiatorii campaniei. (redacția UZPR)

Foto: Engin Akyurt/Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *