◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.07.2024

„Este rândul meu”. Festivitatea de premiere a Concursului literar „Lăsați copiii să vină la Mine!”

Duminică, 25 iunie 2023, în biserica Parohiei „Sf. Mare Mucenic Mina” din Buzău, a avut loc decernarea premiilor celei de-a doua ediții a Concursului literar „Lăsați copiii să vină la Mine!”, având ca organizator unitatea de cult menționată, în colaborare cu Școala Gimnazială „George Emil Palade” din localitate, cu filiala Buzău a Ligii Scriitorilor și în parteneriat media cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România.

Competiția culturală a reunit tinere și foarte tinere condeie (cel mai tânăr participant a absolvit în urmă cu doar câteva zile clasa I), elevi din toată țara, care au răspuns, fiecare pe măsura priceperii și talentului, provocării de a alcătui un text, în versuri sau în proză, cu tema „ESTE RÂNDUL MEU – cum voi face eu mai bună, când voi fi mare, lumea în care trăim…”.

Juriul a fost alcătuit din Tudor Cicu – președinte (critic literar, poet și prozator, membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Dobrogea), Elena Căpățînă (poetă și prozatoare, președinta filialei Buzău a Ligii Scriitorilor, membră a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România) și Mihaela Roxana Boboc (poetă, membră a Uniunii Scriitorilor din România, filiala București).

Cu prilejul festivității de premiere a fost lansată antologia „ESTE RÂNDUL MEU”, tipărită la Editura Alchimia Cuvântului din Mogoșoaia și cuprinzând cele mai valoroase lucrări scrise de copiii participanți.

În acest an – 2023, adiacent concursului „Lăsați copiii să vină la Mine!”, s-a desfășurat o nouă competiție literară, „Eine bessere Welt” (o lume mai bună), iar juriul acesteia, compus din doamnele profesoare Alina Ane-Maria Pripon (Școala Gimnazială „George Emil Palade” Buzău) și Roxana Mirică (Colegiul Național „Mihai Eminescu” Buzău) a premiat cele mai frumoase texte, scrise în limba germană și incluse în antologia „ESTE RÂNDUL MEU”.

La festivitatea de premiere au participat, pe lângă părinți, copii și cadre didactice, numeroase personalități ale culturii buzoiene. Fiecare elev și profesor a primit câte o diplomă, un exemplar din antologie, o iconiță și un mic dar dulce, iar premiile importante au fost însoțite și de o sumă de bani, din partea organizatorului și a sponsorilor – parteneri, prieteni ai concursului și chiar membri ai juriului.

În acest an, pe lângă trofeele „Marin Ifrim”, „Ovidiu Cameliu Petrescu” și „Nistor Tănăsescu”, purtând numele unor mari oameni de cultură plecați dintre noi, a fost acordată și distincția „Comandor Vasile Prăjescu”, în memoria fostului redactor-șef al revistei „Origini”, colaborator al evenimentelor culturale organizate de Parohia „Sf. Mare Mucenic Mina”, care a pășit în eternitate pe 25 aprilie 2023. De asemenea, au acordat premii Liga Scriitorilor, prestigioasele reviste „Literadura” și „Caietele de la Țintești”, Asociația „Renașterea buzoiană”, precum și Parohia „Sf. Apostol Andrei” din localitatea de la Curbura Carpaților.

În încheierea festivității, organizatorul concursului, Pr. Alexandru Pripon, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, le-a mulțumit tuturor participanților și colaboratorilor, exprimându-și speranța că această manifestare – concepută fără pretenții neapărat elitiste –, alături de celelalte întreceri literare existente, va izbuti să trezească și să mențină vie, în sufletele copiilor, dorința de a scrie, cu talent și dăruire, mergând, pe această cale, dinspre noi și frumoase începuturi, către certitudinile unei minunate zile de mâine.

 

pr. Alexandru Pripon/UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *