◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro06.05.2024

Școlile africane de jurnalism, dezbatere sub egida UNESCO

Școlile de jurnalism din Africa pot contribui la asigurarea faptului că mass-media face o treabă bună de a proteja drepturile omului și democrația, potrivit celor aproape 60 de participanți la două consultări recente organizate în numele UNESCO din Africa de Est și de Sud, care fac parte dintr-un proiect al Programului Internațional pentru Dezvoltarea Comunicării, de promovare a excelenței în educația jurnalistică în Africa. Activitățile sunt finanțate de Google News Initiative și sunt implementate de Centrul Wits pentru Jurnalism, împreună cu Școala de Jurnalism și Studii Media de la Universitatea Rhodes, din Africa de Sud.

Vorbitorii au menționat probleme legate de libertățile mass-media, au abordat implicarea cu ONG-urile care supraveghează media și aspectele formării la fața locului în materie de siguranță pentru femeile jurnaliste. Intervenții precum școlile de jurnalism care lucrează cu editorii pentru a ajuta la îmbunătățirea eticii jurnalistice au fost sugestii suplimentare, potrivit unesco.org.

Wambui Kiai, de la Departamentul de Jurnalism și Comunicare de Masă de la Universitatea din Nairobi, a salutat inițiativa: „Ar trebui să fim încurajați de astfel de eforturi. Universitatea din Nairobi a făcut parte dintr-un proiect condus de UNESCO pentru a promova excelența în educația jurnalistică în Africa”.

Discuția s-a concentrat pe criteriile care ar trebui folosite astăzi pentru a evalua calitatea instituțiilor de învățământ jurnalistic.

Trei consultări cu educatori și formatori în jurnalism urmează să aibă loc din nou în Africa de Vest, Africa Centrală și Africa de Nord, în perioada următoare. (redacția UZPR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *