◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro08.05.2024

Set de instrumente pentru protecția jurnaliștilor, susținut de Guvernul britanic

Un nou set de instrumente de siguranță online a fost lansat ca parte a unui plan susținut de guvernul Regatului Unit, pentru a oferi o mai mare protecție jurnaliștilor.

Uniunea Națională a Jurnaliștilor și Societatea Editorilor au lansat o resursă compatibilă cu dispozitivele mobile, care oferă sfaturi pentru a-i ajuta pe jurnaliști să se protejeze pe ei înșiși și să își apere sursele și modalități tehnologice de a securiza comunicațiile.

Acesta acoperă siguranța fizică, securitatea informațiilor, îngrijirea sănătății mintale, sănătatea și siguranța la locul de muncă și oferă sfaturi despre cum să fie luate măsuri împotriva abuzului pe platformele de social media.

Setul de instrumente cu acces gratuit face parte din planul de acțiune al Comitetului Național pentru Siguranța Jurnaliștilor de a proteja jurnaliștii de amenințări cu violență și abuz online în timpul activității lor, relatează holdthefrontpage.co.uk.

Secretarul general al NUJ, Michelle Stanistreet, a declarat: „Cu sondajele și propria noastră cercetare, care arată că patru din cinci jurnalişti s-au confruntat cu amenințări și violență la locul de muncă și mai mult de jumătate dintre membrii NUJ au suferit abuzuri online, trebuie făcut ceva. De aceea am conceput un set de instrumente care oferă jurnaliştilor sfaturi practice pentru a-i ajuta să se protejeze în timp ce îşi fac treaba. Dar ceea ce trebuie să se întâmple este o schimbare de cultură, în care este total inacceptabil ca jurnaliștii să fie amenințați și abuzați doar pentru că își fac munca”.

Directorul executiv al SoE, Dawn Alford, a adăugat: „Jurnalismul joacă un rol crucial în societatea noastră și, totuși, din ce în ce mai des vedem jurnalişti supuși abuzului, hărțuirii și intimidării pur și simplu pentru că își îndeplinesc rolurile. Societatea se angajează să se asigure că jurnaliştii care relatează în Marea Britanie pot face asta fără teamă, iar setul de instrumente de siguranţă oferă informaţii, sfaturi şi resurse pentru a ajuta reporterii să-şi cunoască drepturile şi căile disponibile pentru a-i ajuta să lucreze în siguranţă. Abuzul asupra jurnaliştilor nu trebuie privit ca parte a meseriei. Abuzul trebuie eliminat pentru ca să poată continua să spună adevărul”. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *