◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.05.2024

Aplicațiile cu „știri live” redefinesc jurnalismul consumat de tineri

Aplicația Twitch, creată pentru a transmite în direct acțiunea jocurilor video, redefinește jurnalismul, devenind o sursă de știri, arată cercetările derulate în cadrul Universității din Oregon.„Twitch ar putea fi un avantaj pentru organizațiile tradiționale de știri, pentru venituri suplimentare și implicarea publicului. Cercetarea noastră arată că jurnaliştii ar putea adopta noi practici care sunt din ce în ce mai importante pentru a construi încrederea publicului. Aplicația evidențiază relații noi între streaming live, divertisment și relatare, oferind implicare publică solidă, care necesită metode jurnalistice mai neobișnuite pentru a câștiga popularitate și venituri”, punctează Brandon C. Harris și William Clyde Partin, unii dintre autorii cercetării, citați de futurity.org.

Twitch este un jucător important în rândul platformelor video live, cu 1,6 miliarde de ore de conținut produs lunar, în mare parte de către utilizatori cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani. Conținutul respectiv este în mare parte joc transmis în direct, dar aplicația este un distribuitor din ce în ce mai obișnuit de știri și informații, spun experții de la Școala de Jurnalism și Comunicare a Universității.

Utilizatorilor Twitch le place să comunice în direct între ei și cu streamerul printr-o cameră de chat bazată pe text. Această „conviețuire” redefinește conceptul de știri live, producătorul de conținut și publicul analizând știrile împreună în timp real, fiecare contribuind cu conținut sau surse și analizând împreună informațiile.

În rețelele sociale, interacțiunea gazdă-public este din ce în ce mai importantă pentru construirea încrederii publicului și poate ajunge la utilizatori descurajați de modelul tradițional, în care jurnaliştii oferă știri, iar publicul poate decide doar dacă alege să le citească sau să le asculte. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *