◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.05.2024

Argeș: în Săptămâna Luminată, Târgul gospodarilor la Micești

Duminică, 12 mai, în prima duminică după Paști, a Sfântului Apostol Toma, în comuna argeșeană Micești, din apropierea Piteștiului, va avea loc prima ediție a manifestării expoziționale „Târgul gospodarilor”.

Conform organizatorilor, târgul va reuni producători locali, meșteri populari și artizani din Argeș, dar și din alte zone ale țării. Aceștia își pot expune și comercializa produsele realizate cu trudă în gospodăria proprie.

Vor fi amenajate standuri pentru producătorii și procesatorii de carne și preparate din carne (pastramă, cârnați de casă ori mezeluri tradiționale), cei cu brânzeturi, cașcaval și alte produse lactate din zonă. De asemenea, sunt așteptați la târg producătorii de legume și fructe, dar și apicultorii ori producătorii de dulcețuri, gemuri și compoturi din fructe sau cei cu deserturi tradiționale precum cozonac, gogoși, clătite, covrigi ori alte preparate de panificație și patiserie făcute în gospodărie. De la manifestare nu vor lipsi standurile cu zacuscă, murături și conserve, cele cu băuturi specifice zonei Argeșului și Muscelului, precum vinul de struguri sau de coacăze, mustul stors din strugurii de anul trecut, țuică de prună, vișinata ori siropurile sau sucuri naturale.

Standuri cu obiecte pentru gospodărie vor fi și pentru meșterii din zonă: fierari, dogari, împletitori din nuiele, artizani și antreprenori locali care vor să își promoveze talentul și tradițiile, produsele realizate cu îndemânare și efort.

Sub genericul „GospodarEști”, evenimentul de la Micești va fi fără taxă pentru țoți producătorii și comercianții și se va desfășura în zona numită Vulcanizare.

Organizatorii mai menționează că „Târgul, organizat în premieră în comuna Micești, este o premieră pentru comunitatea de aici și  urmărește atragerea cetățenilor din zonă către cunoașterea producătorilor locali și achiziționarea de produse românești, tradiționale, cu gust natural și bune pentru sănătatea omului”.

Voia bună, ca la zi de sărbătoare, va fi întreținută de tarafuri cu muzică de calitate, precum și de formații și interpreți din zonă.

Evenimentul începe după ora 12:00 și se va încheia seara târziu.

Intrarea este liberă.

 

   Constantin Pașol/UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *