◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro03.05.2024

Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale

Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, 26 aprilie, este cel mai important eveniment anual dedicat celebrării creativității și inovării la nivel mondial, derulat sub coordonarea și sub patronajul general al Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale. Tema de anul acesta, stabilită de Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (World Intellectual Property Organisation), este „Femeia și proprietatea intelectuală: accelerarea inovării și a creativității”.  De Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, InfoCons marchează 20 de ani de InfoCons Protecția Consumatorilor în România printr-o serie de manifestări și acțiuni care au ca scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța proprietății intelectuale și a protecției consumatorilor în toate activitățile desfășurate în viața de zi cu zi de cetățeni, în calitatea lor de consumatori de artă, cultură, turism, transport, servicii publice, sănătate, educație, tehnologie etc.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale, InfoCons a lansat Campania „Fii Original! Stop Contrafacerii și Pirateriei”, prin diseminarea la nivel national a materialelor tip afis. Campania de informare și educare cu mesajul „ Fii Original! Stop Contrafacerii și Pirateriei” are scopul de a trage un semnal de alarmă în rândul consumatorilor, cu privire la veridicitatea produselor pe care le achiziționează, precum și la respectarea drepturilor de autor și a proprietății intelectuale.

Totodată, cu prilejul Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale, InfoCons a demarat Programul Național Anticontrafacere si marcajul de securizare si securitate tip holograma Pro Q, cu scopul de a reduce problemele cauzate de falsuri, contrafacere, piraterie si, nu în ultimul rând, contrabandă. Prin implementarea acestui program se pot certifica lucrări, semnături și documente, pentru a se elimina contrafacerea, dar totodată, și pentru a reduce cheltuirea banului public pe evaluări, procese etc., în cadrul instanțelor de judecată și a altor instituții. De asemenea, InfoCons vine în sprijinul cetățenilor, în calitatea lor de consumatori, prin Aplicația Gratuită InfoCons – Secțiunea Alerte pentru produse nealimentare. Astfel, consumatorii pot verifica în timp real produsele care fac obiectul Alertelor Rapide emise la nivelul Uniunii Europene.„Proprietatea Intelectuală este chiar mai importantă decât proprietatea materială, pentru că ne definește pe noi ca indivizi, ceea ce gândim, visăm, inovăm și pentru cei care și pun în aplicare trebuie protejată, pentru că atât inovarea roții, a becului, a zborului, a internetului, cât și a banalului cuțit sau a mesei, ne-a făcut, ne face și ne va face viața mai bună, mai ușoară, mai sustenabilă în calitatea noastră de consumatori, iar creatorii  de muzică, de filme, de jocuri, de poezie, ne ajută să ne bucurăm sufletul și să avem o viață colorată. În calitatea noastră de consumatori, trebuie să apărăm proprietatea intelectuală, pentru a avea printer noi inovatori, creatori, făcători ai zilei de mâine și astfel, proprietatea intelectuală ne ajută pe fiecare dintre noi să îi ajutăm pe cei care crează, să creeze în continuare și să ne ajute în viața de zi cu zi. La mulți ani, creatorilor și inovatorilor! La mulți ani, consumatorilor, beneficiari ai proprietății intelectuale!”, punctează Sorin Mierlea, președinte InfoCons.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *