◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro05.05.2024

UZPR, partener al Forumului EUROSFAT 2023. For de dezbateri despre direcțiile strategice ale României

Europuls – Centrul de Expertiză Europeană lansează a XI-a ediție a Forumului EUROSFAT 2023: Uniunea Europeană și noi orizonturi Europuls – Centrul de Expertiză Europeană lansează a XI-a ediție a Forumului EUROSFAT 2023: Uniunea Europeană și noi orizonturi pe data de 28 septembrie, în București, la Hotelul J.W. Marriott (Calea 13 Septembrie).

Forumul EUROSFAT reprezintă, an de an, un model de succes în conectarea cetățenilor din România cu agenda europeană, fiind un for de dezbateri între decidenți de la nivel european, național și local și societatea civilă, jurnaliști, mediul de afaceri și mediul academic. 1 zi, 7 sesiuni, peste 40 de vorbitori, o muncă prin care Europuls, câștigătorul național al Premiului Charlemagne pentru tinerii europeni 2022, oferă cetățenilor români cadrul propice pentru a discuta următoarele direcții strategice ale României în Uniunea Europeană.

În cadrul acestei ediții, sesiunea plenară, organizată sub patronajul Reprezentanței Comisiei Europene în România și Președinției Spaniole la Consiliul Uniunii Europene, reprezintă un dialog între decidenți și societatea civilă pentru a contura un răspuns coerent la o provocare actuală importantă a Uniunii Europene: euroscepticismul și naționalismul extremist. Europuls va lansa și prima platformă pentru combaterea euroscepticismului într-o perioadă importantă pentru România, luând în considerare cele patru rânduri de alegeri care vor avea loc în anul 2024. În cadrul evenimentului de la București se va discuta despre următoarele subiecte:

         Orizonturi europene în 2024 – Cum combatem euroscepticismul?

         Unde ne sunt fondurile europene și ce facem cu ele?

         Absorbția și diversificarea fondurilor europene

         Economia platformelor online – unde suntem?

         Mai multă sau mai puțină Inteligență Artificială?

         Criza locuirii: tu îți permiți spațiul tău?

Detalii pe eurosfat.ro.  

 

*

EUROSFAT este cel mai mare forum anual de afaceri europene din România. Bazat pe valorile europene ale democrației, implicării civice și dialogului deschis, forumul reprezintă oportunitatea de a dezbate subiecte actuale la nivel european, național și regional. În 2022, Forumul EUROSFAT a câștigat Premiul Charlemagne Youth Prize la nivel național, premiu oferit anual de către Uniunea Europeană celor mai bune inițiative de tineret care contribuie la aducerea UE mai aproape de cetățeni. Fiecare dintre edițiile precedente a găzduit peste 600 de participanți, peste 50 de vorbitori, 30 de sponsori și parteneri În fiecare an, conferința este organizată sub patronajul Parlamentului European, Comisiei Europene și președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene și, de asemenea, în parteneriat cu diverse instituții internaționale, companii private și reprezentanți ai societății civile române și europene. Anul acesta, Forumul EUROSFAT are parte de două inovații: dimensiunea locală (pentru prima dată, Forumul EUROSFAT va ajunge în mai multe orașe ale țării: 28 septembrie – București, 13-15 octombrie – Timișoara, 9-10 noiembrie – Craiova; dimensiune regional (pentru prima dată, Forumul EUROSFAT trece granița în Republica Moldova: 27 noiembrie – Chișinău, 28 noiembrie – Bălți, Ungheni, Cahul, Comrat).

 

*

Europuls – Centrul de Expertiză Europeană, inițiatorul și fondatorul forumului Eurosfat, este o organizație non-guvernamentală înființată în anul 2010 la Bruxelles, de un grup de experți români în afaceri europene. Scopul Europuls este de a promova procesul de integrare europeană în România, dar și de a contribui la dezvoltarea unui spațiu public european. Europuls urmărește să încurajeze dezbaterile publice pe teme europene prin articole și studii, precum și prin organizarea de dezbateri, ateliere de lucru și conferințe, în timp ce membrii Comisiei Europene, ai Parlamentului European, ai Guvernului și ai Parlamentului, reprezentanți ai societății civile și mediului de afaceri, experți și jurnaliști se întrunesc pentru a discuta temele relevante din cadrul Uniunii Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *