◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro04.05.2024

Ziarele locale relatează mai mult decât radiodifuzorii și posturile digitale împreună

O reuniune recentă a jurnaliștilor din Palm Springs, California, a dezbătut posibilitatea de a se atrage donații pentru presă, întrucât acest sprijin este unul dintre câteva lucruri necesare pentru a opri declinul abrupt al jurnalismului local, fenomen care slăbește comunitățile, reduce implicarea civică și crește diviziunea și discordia.

O piesă centrală a reuniunii a fost, potrivit seattletimes.com, un nou raport care îndeamnă marii donatori să să finanțeze o serie de startup-uri nonprofit și alte entități care produc „informații civice”. Raportul solicită sprijinirea cu precădere a organizațiilor nonprofit ieșite din standardele mass-media tradiționale. Pe de altă parte, este citată o cercetare a Școlii Medill a Universității Northwestern, care a constatat că, în ciuda unui aflux de fonduri de caritate în ultimii ani, creșterea site-urilor media digitale locale și de stat a scăzut. Astfel de publicații eșuează frecvent, iar sustenabilitatea este o provocare pentru mulți – la fel ca în media tradiționale.

Penelope Abernathy, cercetător principal al studiului, a remarcat că punctele de vânzare digitale sunt încă limitate în mare parte la zone metropolitane mari. Asta lasă oamenii din zonele rurale și suburbane fără alternativă atunci când ziarul local se închide:

„Dacă ai o operațiune de știri moștenită care încă încearcă să servească o funcție de serviciu public, să ofere jurnalism de serviciu public, de ce ai vrea să o lași să moară?”.

O altă problem abordată a fost scăderea încrederii publicului în știri și implicit accentuarea polarizării și spațiul care se umple cu informații false în loc de știri profesioniste.

Ziarele locale, chiar și în starea lor diminuată, continuă să producă, de departe, cea mai esențială acoperire a știrilor de care au nevoie comunitățile, relatând mai mult decât radiodifuzorii și posturile digitale împreună, arată rezultatele unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea Duke. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *