◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.05.2024

Austria Superioară. Accente negative din agricultură și învățământ

Austria Superioară s-a dezvoltat în ultimii ani datorită politicii sale economice ofensive și are cele mai bune premise pentru a fi una dintre regiunile de top din Europa pe termen lung. Piața muncii este în continuă schimbare și prezintă constant angajaților și angajatorilor noi sarcini și provocări.

Astăzi, Austria Superioară este principala locație de afaceri din Austria, cu companii internaționale și naționale de top, care investesc, cercetează, dezvoltă și produc mărfuri intens solicitate pe piețe.

 

Agricultura

Austria Superioară este în prezent cel mai uscat stat federal din toată Austria:  țărănimea este deja foarte îngrijorată, pentru că, pe lângă incendii, există și riscul pierderii recoltelor. Sunt așteptate furtuni, care nu vor ajuta agricultura. Fermierii din Austria Superioară suferă de seceta persistentă. „Situația este foarte problematică”, spune Helmut Feitzlmayr de la Camera de Agricultură a Austriei Superioare.

În special în câmpurile de cereale, riscul de incendii de câmp crește odată cu temperaturile ridicate: „În condiții uscate, o scânteie este suficientă”, spune Feitzlmayr. Acest lucru poate fi cauzat, de exemplu, de mașini agricole mai vechi, prost întreținute, care funcționează la cald.

 

Învățământul primar și secundar

Din toamna lui 2023, există o amenințare a claselor școlare fără învățători și profesori, avertizează sindicatul cadrelor didactice. Deficitul de personal este atât de mare, încât nu toate lecțiile pot fi ținute în anul școlar 2023-2024. În special în școlile primare au existat deja probleme din anul școlar 2022-2023, pentru a găsi personal pentru predare și de conducere: penuria de profesori este așteptat să atingă apogeul până în 2027, din cauza pensionărilor.

 

Strategia economică și de cercetare „#upperVISION2030”

A fost dezvoltată pentru a putea supraviețui concurenței globale și pentru a asigura viabilitatea viitoare a Austriei Superioare ca regiune pentru afaceri, industrială și de cercetare pe termen lung.

Strategia economică și de cercetare „#upperVISION2030” se bazează pe oameni bine pregătiți, pe tehnologiile cheie și pe competențele de bază (tehnologia materialelor, TIC, mecatronică și sisteme mecatronice) din Austria Superioară.

Domeniile de acțiune principale și punctele focale definite ale Strategiei economice și de cercetare „#upperVISION2030” sunt:

 Transformarea digitală (Focus: Data Driven, Enterprise and Secure Systems);

 Mobilitate în rețea și eficiență (Focus: Vehicle2X, Automated Driving, Lightweight Construction & Composites, Alternative Driven Systems and Human Face Systems (Focus) & Technologies, Material Digital Health);

 Industrie și producție eficiente și durabile (puncte dificile: optimizarea energiei între sisteme, productivitatea materiilor prime, procese și metode de producție eficiente.

În atenție permanentă a factorilor responsabili sunt: atingerea obiectivelor de creștere a competitivității Austriei Superioare, instituțiile de cercetare și crearea de locuri de muncă moderne în Austria Superioară.

 

Turismul

„Calitatea este atu-ul și motto-ul ofertelor noastre turistice”, fie că se referă la sporturi de iarnă sau activități de agrement de vară – spun responsabilii cu turismul. „Suntem pe o cale de creștere puternică”, spune Markus Achleitner, consilierul provincial pentru Economie și Turism al Austriei Superioare, care continuă (Oberösterreich gestaltet die Zukunft des Tourismus | gast.at, postat pe 3 iulie 2023): ”Strategia de stat pentru turism 2022 a adus deja progrese semnificative pentru regiune, chiar dacă trecem prin vremuri dificile. Cooperarea strâns legată și constructivă între actorii cheie din sistemul turistic din Austria Superioară – inclusiv asociațiile de turism și turismul din Austria Superioară – au jucat un rol important în modelarea acestei noi ere”.

Baza acestui viitor constă într-o serie de succese și repere pe care le-a atins Strategia de stat pentru turism 2022. Nu numai cooperarea interinstituțională a fost reorganizată și astfel influența pe piețe a crescut masiv, dar au fost dezvoltate și implementate și proiecte remarcabile, inclusiv „Power program tourism”, cea mai mare ofensivă comună de comunicare pentru turism din Austria Superioară până în prezent.

Implementarea consecventă a transformării digitale este, de asemenea, remarcabilă. Proiecte precum serverul de anunțuri, chatbot-ul „Flo”, planificatorul de călătorie în timp real „Upperguide” și managementul relațiilor cu clienții pentru organizațiile de turism permit o abordare personalizată a oaspeților și oferă recomandări personalizate. Aceste evoluții ilustrează tendința de creștere către experiențe turistice personalizate. Această revoluție digitală este susținută de un coaching digital complet, care este realizat de 40 de eCoaches instruiți. În perioada 2020-2022, peste 2.100 de întreprinderi turistice din Austria Superioară au folosit aceste servicii de consiliere.

Austria Superioară și-a dezvoltat și aprofundat în continuare rețelele de produse și subiecte turistice, inclusiv stabilirea de alianțe interprofesionale, cum ar fi „Genussallianz für Oberösterreich”. În acest scop, din 2019 au fost lansate evenimente specifice industriei turismului, cum ar fi evenimentul principal cu prezentarea premiului pentru turism NOTOS în Austria Superioară.

Strategia de stat pentru turism 2030 prevede să devină și mai îndrăzneață și mai neconvențională, precum și mai inteligentă și mai inovatoare. Având un accent sporit pe ofertele pe tot parcursul anului și pe durabilitate, Austria Superioară se află în pragul unei noi ere a turismului de agrement și agrement durabil.

 

 

Edith-Mihaela Dobrescu, Institutul de Economie Mondială

Emilian M. Dobrescu / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *