◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.05.2024

Companiile din industria de apărare, tot mai profitabile

Acţiunile companiilor din industria de apărare au crescut puternic în ultimele luni, depăşind cu mult performanţele înregistrate pe ansamblu de pieţele bursiere, în condiţiile în care investitorii mizează pe promisiunile privind majorarea cheltuielilor militare de către guvernele occidentale pentru a putea ajuta Ucraina în războiul cu Rusia.

Indicele MSCI global pentru companiile din sectorul de apărare a crescut cu aproape 30% comparativ cu începutul lunii octombrie, cu 15 puncte procentuale mai mult decât un indicator mai larg care regrupează toate acţiunile la nivel global, potrivit AGERPRES. Similar, indicele european Stoxx al companiilor din sectorul de apărare şi aerospaţial a crescut cu peste o treime.

Potrivit Financial Times, toate aceste creşteri reflectă opinia investitorilor că războiul din Ucraina nu se va încheia prea curând. „În toamnă a fost o conştientizare că războiul va dura mai mult, că va fi nevoie de mai multă muniţie”, spune Sven Weier, analist la banca elveţiană UBS. „Credem că 2022 a fost cel mai bun an pentru acţiunile din sectorul apărării din ultimii 40 de ani”, spune şi Robert Stallard, analist la Vertical Research Partners, care adaugă că este puţin probabil ca performanţele solide din ultimul an să se repete. La rândul său, Byron Callan, director la firma de cercetare Capital Alpha Partners, se aşteaptă ca sectorul apărării să se confrunte cu obstacole în acest an, inclusiv constrângeri cu privire la obţinerea de muncitori calificaţi şi materii prime. Multe companii au avertizat deja că problemele de pe lanţurile de aprovizionare le afectează eforturile destinate majorării producţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *