◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.02.2024

Fuge de rupe pământul și e frumoasă foc! Cea mai rapidă tânără atletă din România face furori și în lumea modei

Maria Mihalache, multiplă campioană la 100 și 200 de metri, iubește să fie în lumina reflectoarelor, pe podiumurile de modă și se pregătește să meargă la universitate în America.

Are 18 ani, face atletism de 11 ani și nu o bate nimeni în probele de 100 și 200 de metri. Pe cât e de talentată, pe atât este de frumoasă. Maria cochetează cu modellingul și a făcut parte din mai multe prezentări.

„Am câștigat un curs de modelling care a durat în jur de cinci luni. Am învățat să merg pe tocuri, să pozez. Am participat la prezentări, îmi place să fiu în lumina reflectoarelor”, spune Maria Mihalache, multiplă campioană națională la 100 și 200 de metri, la juniori.

Puștoaica s-a apucat de atletism doar pentru că de câte ori făcea întrecere cu fratele ei mai mare, îl învingea.

“Fratele meu a primit la școală un fluturaș pe care l-a dat părinților mei. Eu mă întreceam cu el și tot timpul câștigam. Părinții au hotărât să mă ducă pe mine la atletism și nu pe el”, dezvăluie Maria.

Când era mai mică, sportiva a participat și la probele de rezistență, unde a câștigat mai multe crosuri, dar s-a îndrăgostit de cele de sprint.

„Am ajuns cea mai bună din țară la juniori la 100 și 200 de metri, cu multă muncă, disciplină, multe antrenamente și pasiune”, a completat tânăra.

„Trebuie să am grijă de alimentație, la orele de somn. E vară, dar eu nu am cum să merg să mă distrez. Nu pot să plec la mare, unde pleacă toți prietenii mei, nu am voie la piscină. Mă vede soarele doar la stadion când mă antrenez”, a precizat Maria Mihalache.

 

Merge la studii în SUA

Anul acesta a fost unul extrem de aglomerat pentru Maria. Ea și-a împărțit timpul între antrenamente, competiții și multe ore de studiu. A terminat clasa a douăsprezecea și a luat BAC-ul cu 9.00.

„La anul merg la o universitate din America pe bursă, până atunci voi face un an în România”, a mărturisit ea.

De când s-a apucat de atletism, Maria și-a umplut camera de medalii și trofee.

“Am camera plină de medalii și sunt foarte fericită, tot timpul voi găsi loc pentru ele. E munca mea de ani de zile și sunt mândră de tot ce am realizat”, a explicat sportiva.

„Îmi doresc să ajung la Olimpiadă. Este foarte greu în proba pe care o practic, dar nu renunț”, a încheiat Maria.

De 11 ani, de când s-a apucat de atletism, pe Maria nu o bate nimeni în probele de 100 și 200 de metri pe plan național. Sportiva este finalistă la Campionatul European de Juniori de la Tallinn în proba de 200 de metri și campioană balcanică la juniori în probele de 100 și 200 de metri.

De trei ani este campioană națională de seniori cu ștafeta feminină, atât la 4×400 metri, cât și la 4×100 metri.

La Campionatul Național de la Cluj din acest an a câștigat 8 medalii: 4 de argint, la seniori, și 4 de aur, la tineret, în probele de 100, 200 de metri și cu ștafeta feminină în probele de 4×100 și 4×400 metri.

 

m.ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *