◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro06.05.2024

„Isus, fiul omului”

Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol” va găzdui miercuri, 24 aprilie, la ora 12.00, în Sala „Astra”, lansarea cărții lui Dănuț Jemna, „Isus, fiul omului”.

Dănuț Jemna este profesor universitar abilitat și coordonator de doctorat la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea „Al.I. Cuza” din Iași și visiting professor al Universității Poitiers din Franța și autorul cărților: Credința creștină, Antropologia Sfântului Irineu de Lyon, Vocația uceniciei, Cred pentru că nu e absurd.

În opinia dumnealui, identitatea  creștină se cere asumată, iar afirmarea ei în societate nu trebuie să intre în conflict cu spațiul social democratic, cu comunitatea, pentru că spiritualitatea creștină se sprijină pe respectul, iubirea și libertatea aproapelui.

Referitor la cartea care se va lansa, Dănuț Jemna afirmă:

„Pentru cititorul din primul secol, specialiștii ne sugerează că este important să se clarifice că Isus din Nazaret, cel care a murit și a înviat, este Fiul lui Dumnezeu, trimisul Tatălui pentru a împlini voia și lucrarea sa în lume. Această clarificare identitară este esențială cel puțin din două perspective. Pe de o parte, este necesară delimitarea față de persoana lui Ioan Botezătorul, cel care i-a pregătit lui Isus calea și a fost receptat de evrei ca un profet autentic. Pe de altă parte, se are în vedere finalul vieții lui Cristos, deoarece, pentru cei mai mulți din perioada respectivă, sfârșitul tragic al lui Isus, care moare pe cruce, reprezintă fie un eșec, fie o enigmă. Pentru noi, cei de astăzi, aceste date ale revelației biblice ne-au fost transmise prin intermediul tradiției creștine, prin exercițiul de înțelegere și actualizare a conținutului revelației biblice și de participare a fiecărei generații de creștini la viața lui Isus.”

Invitații și tălmăcitorii sensurilor biblice ale cărții vor fi preotul romano-catolic Francisc Doboș, din nou oaspetele bibliotecii și profesorul și pastorul Marcel Măcelaru, Doctor în Teologie, cu o specializare în Teologia Vechiului Testament, la Universitatea din Oxford, Anglia.

Moderatorul lansării va fi profesorul universitar și pastorul Emil Bartoș, Doctor în teologie al Universităţii Ţara Galilor, Marea Britanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *