◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro01.05.2024

Perturbările de pe lanțurile de aprovizionare, combătute cu inovare

Conflicte, COVID și schimbări climatice – a fost o „furtună perfectă” pentru lanțurile globale de aprovizionare. Dar a fost și o oportunitate pentru companii de a-și regândi strategiile și de a investi în tehnologii care le ajută să gestioneze complexitatea crescută a situației.

Forumul Economic Mondial (WEF) sugerează că există mai mulți factori cu care lanțurile globale de aprovizionare se luptă, potrivit Euronews.

Inflația în creștere. Milioane de consumatori reduc consumul, ceea ce afectează cererea, dar creează și incertitudine, ceea ce face dificilă planificarea experților în lanțul de aprovizionare.

Tulburări ale forței de muncă. În toată Europa au existat multe exemple recente de lucrători care și-au schimbat atitudinea față de job și profesie, parțial din cauza că pachetele lor salariale valorează acum mai puțin.

Lipsa energiei. Creșterea prețurilor la energie a determinat și companiile să reducă producția. Viața a devenit și mai dificilă pentru planificatorii lanțurilor de aprovizionare.

Incertitudine geo-politică. Tensiunile și conflictele globale au creat și mai multe perturbări și incertitudine.

Vremea extremă. Daunele și perturbările foarte reale cauzate de schimbările dramatice ale modelelor meteorologice pe care deja începem să le experimentăm cu toții au prturbat lanțurile de aprovizionare.

Pe de altă parte, cercetarea WEF a arătat, de asemenea, că 77% dintre economiștii șefi se așteaptă ca întreprinderile să reacționeze la condițiile dificile prin inovare și prin optimizarea lanțurilor de aprovizionare.

Ranjeev Menon, CEO al GWC, o firmă lider în logistică și lanț de aprovizionare cu sediul în Qatar, consider că „lanțurile globale de aprovizionare își revin după aproximativ trei ani grei. Astăzi arată foarte diferit. Companiile s-au adaptat diferit în ceea ce privește diversificarea producției și nu se bazează pe o singură sursă de aprovizionare sau pe o singură țară. Deci, dacă te uiți la lanțul de aprovizionare de astăzi, arată mai mult ca o rețea de aprovizionare. Acum crește complexitatea, deoarece există mai mulți furnizori care livrează aceleași produse și are, de asemenea, un impact asupra costurilor – dar acest lucru reduce riscul provocărilor de aprovizionare sau șocurile, așa cum am văzut în trecutul recent”. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *