◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro04.05.2024

„Minunata grădină”
a lui Norbert Kopf

Vineri, 19 aprilie 2024, în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” din București a avut loc vernisajul expoziției de artă fotografică „Der Magische Garden” a artistului Norbert Kopf. Evenimentul a fost organizat de Grădina Botanică, în parteneriat cu Forumul Cultural Austriac și cu sprijinul Ambasadei Austriei în România.

Norbert Kopf s-a născut în 1961 în Salzburg, unde locuiește și în prezent și este grădinar profesionist și fotograf iscusit. Expoziția cuprinde 17 fotografii de mari dimensiuni, realizate între anii 2017- 2021, toate având o temă comună: lumea minunată a florilor. Lucrările sunt expuse atât în aer liber cât și în cocheta sală de expoziție a Grădinii Botanice.

Extrem de amabil, Norbert Kopf mi-a explicat că folosește aparatură Leica iar fotografiile au fost printate la o firmă austriacă specializată în tipărirea fotografiilor de foarte mari dimensiuni pe suport de aluminiu sau de sticlă. Fotografiile din expoziție sunt printate pe foaie de aluminiu și costul de imprimare al unei imagini este de 200 Euro. Un cost mic, având în vedere calitatea excepțională a printului. Autorul expoziției mi-a mai precizat că lucrările prezentate la București au fost expuse timp de 3 ani în grădina palatului Hellbrunn din Salzburg, în condiții de arșiță și ger, dar nu au suferit nici o modificare a culorilor.

Norbert Kopf este autorul altor remarcabile proiecte fotografice, cum ar fi cele intitulate „Rădăcini” și „Naștere”, acesta din urmă ilustrând muguri de flori alături de bebeluși fotografiați la câteva minute de la naștere. Expoziția rămâne deschisă până pe 30 iunie 2024 și poate fi vizitată zilnic între orele 8.00-20.00.  

                                                                                          

Eugen Negrea

                                                                                         membru UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *