◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro02.05.2024

Cele mai active comunități online ale jurnaliștilor, pentru jurnaliști

Comunitățile online sunt printre cele mai bune surse pentru jurnaliști pentru a-și extinde rețeaua și a rămâne la curent cu cele mai recente știri, sfaturi și locuri de muncă din media. Iar pentru liber profesioniști, acestea sunt, de asemenea, locuri în care se poate apela pentru sfaturi și conversații.

Podcastul Media Voices a făcut praf vechiul concept de forum online din anii 1990, care își propune să ofere jurnaliștilor un spațiu sigur pentru a se întâlni și a vorbi. Există doar câteva zeci de utilizatori timpurii, dar spațiul este foarte păromițător, potrivit journalism.co.uk.

LinkedIn pentru Jurnalişti este o comunitate activă, cu sfaturi și puncte de discuție. De asemenea, găzduiește seminarii web gratuite despre cum să se obțină clienți potențiali, să se abordeze surse și să se implice publicul pe LinkedIn.

Reddit este un spațiu online în care jurnaliştii postează întrebări, sfaturi, link-uri interesante și joburi.
#mojofest a fost inițiat de Glen Mulcahy după prima conferință Mojocon Mobile Journalism, din Dublin, în 2015, acest grup de Facebook fiind un spațiu de împărtășire și schimb de idei despre jurnalismul mobil.

JurnalismAI Connect, creat de JournalismAI, think-tank-ul de jurnalism de la London School of Economics and Political Science, include discuții despre promovarea utilizării responsabile a inteligenței artificiale în industria media.

The No1 Freelance Media Women este un loc pentru femeile freelancer, unde pot obține sprijin și consiliere cu privire la studii de caz și experți pentru povești. Toți membrii sunt verificați, pentru a se asigura că sunt adevărați profesioniști media.

JournoAnswers este un grup creat de lectorul de jurnalism Susan Grossman, unde freelanceri postează întrebări, evenimente de networking, joburi. Calitatea de membru este supusă aprobării.

Comunitate internațională fondată în timpul pandemiei de coronavirus, SFJ oferă consiliere, sprijin moral și oportunități de angajare pentru jurnaliștii care desfășoară activități independente.

NewsBreak este o comunitate fondată de jurnalistul BBC Tom Hourigan, un loc în care jurnaliştii îşi pot împărtăşi experienţa cu problemele legate de sănătatea mintală şi se sprijină reciproc. (redacția UZPR)

Foto: Niek Verlaan/Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *