◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.05.2024

Austria Superioară. Băncile, incendiile de vegetație și furtunile

Băncile închid 30 la sută din sucursale

„Comportamentul clienților s-a schimbat semnificativ în perioada 2020-2023, iar pandemia a accelerat acest lucru”, spune Herbert Walzhofer, CEO al Sparkasse Oberösterreich. Frecvența de lucru pe sectorul de retail a scăzut cu până la 30 la sută (30 Prozent weniger Frequenz: Banken schließen weitere Filialen | Nachrichten.at, postat pe 18iulie 2023). Acest lucru afectează și numărul de sucursale bancare, care nu-și mai împlinesc menirea pentru care au fost înființate.

Ca urmare, aceste sucursale vor fi închise sau fuzionate. Ajustările structurale nu sunt încă finalizate, în special la Raiffeisen și Sparkasse, cel mai mare lanț de magazine bancare. De asemenea, programul de lucru al acestor sucursale este redus.

Conform unui studiu realizat pentru sectorul bancar european, în Austria, profitul mediu per client este de 292 de euro și, cu toate acestea, rețeaua de sucursale este din ce în ce mai subțire (Zinsanstieg treibt Gewinne der Privatkundenbanken | Nachrichten.at, postat pe 17 iulie 2023).

 

Incendiile de vegetație și furtunile

Luna iunie și prima jumătate din iulie 2023 au fost extrem de uscate – înregistrându-se cu 50-80% mai puține precipitații decât în anul 2022. În perioada menționată, detașamentele de pompieri au înregistrat până la jumătatea lunii iulie 2023, 166 incendii de pădure, luncă și câmp.

Pe de altă parte, 4,6 milioane euro sunt pagube produse de furtunile care au afectat numai Austria Superoară (Hagelversicherung: Schweres Unwetter in Oberösterreich verursachte 4,6 Millionen Euro Schaden | Österreichische Hagelversicherung VVaG, 17.07.2023 (ots.at)): agricultura din Austria Inferioară a fost, de asemenea, afectată și există daune în valoare de 900.000 de euro.

Pe 16 iulie 2023, seara târziu, furtuni cu ploaie abundentă și uneori grindină puternică au trecut peste Austria Superioară și vestul Austriei Inferioare. Districtele austriece superioare Steyr-Land, Linz-Land și Perg au fost deosebit de grav afectate, iar culturile arabile au fost parțial distruse pe o suprafață de 7.100 de hectare. „Conform primelor sondaje ale experților de la asigurările austriece de grindină, numai furtunile din 16 iulie 2023, din Austria Superioară au produs pagube în agricultură în valoare de 4,6 milioane de euro”, spune directorul regional responsabil cu asigurările din Austria Superioară, ing. Wolfgang Winkler. Celelalte furtuni au afectat și agricultura din Austria Inferioară, în valoare de 900.000 de euro.

 

Emilian M. Dobrescu/UZPR

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *