◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro16.06.2024

Eveniment caritabil – copiii, flacăra speranței

Copiii sunt răsărituri de soare pe bolta albastră/ Izvoare nesecate de lumină și iubire ce dăinuiesc în casa noastră/ Copiii sunt daruri de viață trimise de la Dumnezeu/ Sunt grădinile cu flori de rouă ce înfloresc de-a pururi în sufletul meu!

 

Doar surîsul copiilor mai ține planeta în echilibru, doar gândind că și noi am fost copii într-un timp neprielinic, ca și astăzi din păcate, nu trebuie să uităm ca din darurile noastre atâtea câte (mai )sunt să dăruim celor pe care destinul îi călăuzește pe un drum presărat cu inerentele încercări ale vieții.

Sub semnul acesta de sprit, solidaritate umană și simțire românească, recent am fost spectatorul fericit la Spectacolul caritabil organizat de Asociația Centrul de Resurse și Aistență Educațională „Speranța” din Timișoara, președinte doamna Floriana Țurca, (colaboratori de nădejde Mirabela Sdeornea și Raluca Nedelea, responsabile cu educația și învățământul special al copiilor cu dizabilități) cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Săcălaz, județul Timiș, în parteneriat cu Mișcarea Națională pentru Apărarea Drepturilor Omului (MNADOR) Timișoara – oraș martir, președinte domnul Remus Știr și Cristian Topolniceanu, promotorul acestui eveniment. Menționăm faptul  că și Filiala UZPR „Mihai Eminescu” Timișoara  a fost implicată direct, prin  Mirela Cocheci și Adrian Bacoș, membri ai UZPR și comisari MNADOR.

În acest context de atmosferă de vară autentică și armonie pe scena modernă amplasată pe stadionul de fotbal, parte din Baza sportivă a comunei, cu un gazon de invidiat și dotat  cu utilitățile necesare, desfășurării de astfel de activități în slujba comunității, în deschiderea, acestui eveniment de iubire de semeni și credință, preotul paroh al bisericii din Săcălaz, Toma Petru, ne binecuvântează pe toți cu harul  său dumnezeiesc. Ora 14,00 în prezența unui public numeros și în continuă ,,migrație” dinspre centru spre stadion, doamna Simona Rus, Asociația,,Vocea Generației” și moderator cu vocație, ne prezintă desfășurătorul cu activitățile care se vor derula timp de peste patru ore.  Așadar,  intră în scenă copii de 12-13 ani ai Centrului Speranța, care cu dezinvoltura și entuziasmul specific vîrstei ne (în)cântă cu o repriză de cântece din Banat, recompensați de asistență cu generozitate prin repetate aplauze. Remarcați – Ștefan Faur și Mălina Nistor.

Ansamblul ,,Pusta Banatului” coregraf seniorul Ioța Dumitrașcu, tineri și tinere dedicați trup și suflet dansului și jocului ne-au bucurat prin talentul și prestația lor artistică. Protaginiști, David Cărăcoancea, Marcel Erdely, Denisa Radu, Bogdan Cuciula, Denisa Toma, Ana Maria Rusu.

Dar surpriza plăcută primită cu aplauze a constituit-o prezența pe scenă a doamnei profesor de canto Desanca Lalici, care, în duet cu eleva sa, Tania Țurcan, a interpretat în limba sârbă „Un vis împlinit”, creație proprie.

Spectacolul a continuat timp de peste două ore, într-o comuniune  de sărbătoare întreținută de ansamblul ,,Stelele Banatului”, coordonator  și sufletul acestuia interpretul vocal de notorietate în spațiul cultural-artistic bănățean, și nu numai, Ghiță Berinde, care, împreună cu colegii săi Bebe Radu Dragomir, Viorica Savu, Liliana Lachescu, Sara Făgețean, Gabi Sera, Diana Ghimboașă și Ana Rusu, prezentatoare, ne-au dăruit un program feeric, plin de lumină, cântec, joc și bună dispoziție.

Complementar, echipaje din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș, respectiv Echipa de intervenție, formată din plt. adj șef Laurențiu Moigrădean, plt. adj. Ioan Popeț și plt. Constantin Dumitru, plt. Vlad Dihel, expunere armament din dotare, antitero. Grupa conductori de câini de serviciu plt. Adj., șef Costin Iancu cu câinele, Dodo, plt. adj. șef  Toader Petre și plt. adj. Constantin Petru, cu câinele Bruno, pentru intervenție au prezentat exerciții de dresaj și disciplinizare, prindere persoane recalcitrante. A mai fost prezentă și

Gruparea mobilă „Glad Voievod”din Timișoara.

De asemenea, pentru intervenția în situații de urgență, Serviciul județean de Ambulanță Timiș a fost prezent cu un echipaj B2, Timotei Merticariu, asistent și Radu Leve, ambulanțier și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, al comunei Săcălaz, cu o autospecială PSI din dotare, Cătălin Toth, șofer și Emanuel Sărbu, șef grupă.

Ca o concluzie finală, putem spune că organizarea unor astfel de evenimente caritabile, susținute de oameni cu suflet și spirit românesc, este benefică tuturora, ne apropie și mai mult de semenii noștri aflați în dificultate și cu ochii aproape înrourați și cotropit de gândul că și eu am fost un copil fără… copilărie, mă retrag în contemplarea unui timp care nu-mi mai aparține!

 

Dumitru Buțoi, UZPR Timișoara

Foto: Nicolae Toma, UZPR Timișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *