◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro04.05.2024

Specialiști în podcast, la Congresul Mondial al International Press Institute

Există cel puțin un motiv pentru care editorii inovatori de știri caută în mod constant formatele audio ca parte a viitorului afacerii lor. Podcasturile sunt eficiente pentru a atrage publicul greu de abordat și chiar pot genera venituri. Dar navigarea în peisajul media audio nu este simplă și, de asemenea, editorii au întrebări despre utilizarea eficientă a resurselor.

La Congresul Mondial al International Press Institute (IPI), din luna mai, vorbitori experți vor ghida participanții prin strategiile pe care le-au folosit și vor vorbi despre lecțiile învățate, astfel încât să rezulte răspunsuri la întrebări, împreună cu instrumente și sfaturi de implementat în propria organizație.

Trei lideri mondiali în podcasting vor împărtăși din experiența lor la Congresul IPI și vor acoperi eme ca adaptarea la publicul țintă sau oportunitățile oferite de audio pentru a spune poveștile comunităților trecute cu vederea de mult timp.

Roby Alampay (Filipine) a fondat agenția de conținut PumaPodcasts și are o experiență bogată în dezvoltarea și creșterea podcas-urilor. Combinația de rezumate zilnice de știri, jurnalism explicativ și alte experiențe audio s-a dovedit un mare succes în felul în care a reușit să implice un public mai tânăr.

Basia Cummings (Marea Britanie) știe totul despre aducerea jurnalismului de investigație direct la urechile ascultătorilor. În calitate de editor și partener la Tortoise Media, care aproape și-a dublat audiența podcastului anul trecut, Basia găzduiește săptămânalul Slow Newscast și a editat anterior mai multe podcasturi de investigație.

Tonya Mosley (SUA) este producător și gazdă de podcasturi narative, inclusiv Fresh Air, unul dintre cele mai ascultate podcasturi din lume. Pe lângă asta, a fondat studioul de documentare audio TMI Productions.

Pentru a ține pasul cu problemele legate de libertatea presei la nivel mondial, IPI are  propriile podcasturi, care acoperă trei domenii diferite: libertatea presei, colaborările de investigație și dezinformarea. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *