◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Supraviețuitori la limita imposibilului! Au sfidat moartea

Există numeroase cazuri de oameni care au sfidat moartea. Aceștia sunt considerați supraviețuitori la limita imposibilului, pentru că au trecut prin situații din care, în mod normal, nu mai aveau scăpare.

Shayna Richchardson

Shayna Richchardson avea 21 de ani, locuia în Arkansas și unul dintre visele sale avea să devină realitate. După mai multe lecții de paraşutism, venise ziua în care trebuia să efectueze prima sa săritura de la o înălțime de 3300 de metri.

Există miracole, aveau să declare medicii. Paraşuta principală nu s-a deschis, iar Shayna a fost obligată să folosească paraşuta secundară care s-a deschis parţial. Într-un final, cu o viteză de 80 km/h, a aterizat într-o parcare de lângă o localitate. A fost rănită grav, dar a supraviețuit. Mai mult, s-a constatat că Shayna era însărcinata.

Autocombustie

Autocombustie

Rahul este un copil indian care până la vârsta de trei ani, a suferit patru accidente de autocombustie. Primul incident s-a produs când Rahul avea 9 zile. În prima fază, s-a spus că incidentul a fost cauzat de neglijenţa mamei. Pentru că incidentul s-a repetat, specialiştii au încercat să descopere adevăratele cauze, mai ales că, ultimul incident s-a produs chiar într-un spital, unde copilul era internat din cauza arsurilor.

Unul dintre specialiştii indieni a declarat că, este vorba despre auto-combustie care este generată de nutrienţii din organism care generează o reacție în lanț, care se finalizează cu auto-combustia. Statisticile arată ca în ultimii 300 de ani, în lume, s-au produs 200 de astfel de cazuri.

Avionul cu probleme

Fairchild F227

În 12 octombrie 1972, un avion Fairchild F227 decola din Montevideo cu destinația Santiago. La bordul avionului, se aflau 45 de persoane, jucători ai unei echipe de rugby din Carrasco, părinți ai jucătorilor și suporteri.

După câteva zeci de minute de zbor, turnul de control pierde legătura cu pilotul avionului. S-a presupus că avionul s-a prăbușit și au început căutările. Din păcate, zona survolată de avion, Anzii, era acoperită de zăpada, lucru care a îngreunat căutările. După zece zile, căutările sunt abandonate.

După zece săptămâni de la tragedie, un cioban chilian observa pe panta unui munte, două siluete care aveau brațele ridicate. Cele două persoane păreau că sunt în dificultate și cereau ajutor.

Ciobanul a dat alarma și cele două persoane, doi tineri cu vârsta de 19 și 20 de ani, au fost salvate. Cei doi parcurseseră 70 km în zone muntoase care atingeau înălţimi de 4000 de metri. Ca urmare a efortului celor doi, au fost salvate 16 persoane care au supraviețuit accidentului aviatic. Pentru a supraviețui, cele 16 persoane s-au hrănit cu sângele și carnea cadavrelor.

Povești din Alcatraz

În anul 1962, Alcatraz era cea mai celebră închisoare din SUA, prin faptul că sistemul de securitate era extrem de performant. Cu toate acestea, trei prizonieri au reușit să evadeze. Închisoarea este o veche fortăreața, construită pe o insulă. Datorită sistemului de securitate și a poziţiei sale, la Alcatraz, au fost închiși cei mai periculoși criminali sau gangsteri. Curenţii oceanici din jurul închisorii fac imposibilă evadarea. Aproape 300 de deţinuţi s-au înecat în încercarea de a evada.

Adevarul despre Alcatraz

Cu toate acestea, trei deţinuţi, dintre care doi frați, au reușit imposibilul. FBI-ul a anchetat timp de 17 ani acest caz, dar fără succes. În anul 2013, FBI-ul a primit o scrisoare de la o persoană care susţinea că este John Anglin, unul dintre evadaţi. Autorul scrisorii susţinea că are 81 de ani și că este foarte bolnav.

În anul 2015, unul dintre nepoții fraților Anglin a prezentat o poză realizată în Brazilia cu frații Anglin. Nepotul primise poza cu ocazia Crăciunului.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *