◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.05.2024

Viorel Pătrașcu, distins cu Premiul
de Excelență al UZPR

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și-a făcut de multă vreme o datorie de onoare din a-i omagia pe seniorii condeiului, cei care decenii la rând s-au pus în slujba presei, a informării și a adevărului. Un astfel de moment, ca o reverență profesională în fața unei personalități care s-a dedicat 30 de ani, fără întrerupere, publicisticii a avut loc la Pitești. În cadrul unui eveniment festiv, președintele UZPR, Sorin Stanciu, i-a acordat medicului Viorel Pătrașcu Diploma de Excelență pentru cei 30 de ani de activitate editorială neîntreruptă în cotidianul „Argeșul”. „Fac parte din corpul medical românesc din toamna anului 1964 când mi-am citit numele pe lista celor admiși să devină studenți la Facultatea de Medicină Generală din București, într-o vreme când în ciclul primar, în licee și în facultăți se făcea școală temeinic. Iar concurența pentru a intra la Medicină, Arhitectură și Automatică era de șapte-zece inși pe loc. Mereu mi-am asumat inerentele riscuri și de fiecare dată menirea mea ca medic. Așa face majoritatea corpului medical românesc. Iar asta se întâmplă nu pentru că absolventul celor șase ani de studiu la Medicină depune la final un jurământ. Să fim totuși serioși! El nu are atunci în față nici Biblia, nici un reprezentant al clerului. Totul depinde de vocație și de caracter! Restul sunt povești pentru imagine. Altfel, sunt un pătimaș cititor de presă. Nu pe net, ci cu ziarele în față la prima oră a dimineții”, mărturisește Viorel Pătrașcu.

Mihai Golescu, directorul ziarului „Argeşul”, consideră că autorul renumitelor „tablete dulci-amare” surprinde în cărţile sale realitatea nefardată – „Ne recunoaştem în ele şi recunoaştem ce se întâmplă în jurul nostru –  iar jurnalistul Traian Ulmeanu  afirmă că activitatea în presă a ui Viorel Pătrașcu este unică: „Nu cunosc în ţară un om care să ţină o rubrică într-un ziar atâta timp – 30 de ani”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *