◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro01.07.2024
Consiliul Director al UZPR a aprobat desfășurarea Adunării Generale de alegeri pentru președinte și structurile sale de conducere

Întrunit în ședință în data de 18 iunie a.c., Consiliul Director al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România a stabilit în detaliu condițiile de desfășurare, potrivit prevederilor Statutului în vigoare, a Adunării Generale de alegeri pentru structurile de conducere ale Uniunii.

Astfel, Adunarea Generală de alegeri se va desfășura în data de 20 iulie 2024, în ședință cu prezență fizică.

De asemenea, Consiliul Director al UZPR a votat condițiile pentru primirea și analiza dosarelor candidaților pentru funcția de președinte al UZPR, înființarea secretariatului general pentru pregătirea Adunării Generale de alegere a președintelui UZPR și a viitoarelor structuri de conducere ale Uniunii, precum și componența comisiilor de primire a dosarelor de candidatură și verificarea acestora, de validare a rezultatului alegerilor, de redactare a Procesului Verbal de după încheierea Adunării Generale.

Consiliul Director al UZPR a mai decis ca CV-urile candidaților și proiectele de management pe care le vor propune să fie postate pe site-ul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, uzpr.ro, și, de asemenea, să fie trimise la șefii de filiale ale UZPR, urmând ca aceștia să le disemineze membrilor care vor avea drept de vot în cadrul Adunării Generale din 20 iulie a.c.

Citește mai mult

CONVOCATOR

În conformitate cu Statutul UZPR (art. 33, pct. 2, lit. A), convoc ADUNAREA GENERALĂ pentru data de 20 iulie 2024, ora 12:00, în ședință cu prezență fizică. Adunarea se va desfășura în clădirea Casa Ecologiei a Universității Ecologice din București, Strada Doina Cornea, nr. 1, sector 1. Prezența la Adunarea Generală se va face în conormitate cu normele stabilite, de 1 delegat / 20 de membri.   ORDINEA DE ZI Sinteza Rapoartelor de activitate pentru mandatul 2020-2024; Prezentarea dosarelor candidaților la funcția de președinte al UZPR; Supunerea la vot; Președintele…

Citește mai mult

HOTĂRÂRE PRIVIND ÎNFIINȚAREA SECRETARIATULUI GENERAL PENTRU PREGĂTIREA ADUNĂRII GENERALE
DE ALEGERE A PREȘEDINTELUI UZPR (Click)

Coordoonator: Mădălina Corina Diaconu, secretar general al UZPR   COMISIA DE VALIDARE ȘI DE CUANTIFICARE A VOTURILOR Membri: Viorica Nicolescu, Teodora Marin, Gheorghe Cojocariu, Valentin Uban, Mircea Stoian, Gabriel Benescu, Loreta Cosmescu, Gheorghe Crișan, Cornel Cepariu   COMISIA DE PRIMIRE A DOSARELOR DE CANDIDATURĂ ȘI PENTRU VERIFICAREA ACESTORA Membri: Marian Nencescu, Răzvan Onesa, Constantin Dumitru, Mariana Rotaru, Grigore Radoslavescu, Ioan Damaschin   Dosarele de candidatură la funcția de președinte al UZPR se primesc în perioada 19 iunie 2024 – 15 iulie 2024, ora 12:00: –         în format fizic, prin poștă,…

Citește mai mult

HOTĂRÂRE PRIVIND CONDIȚIILE PENTRU PRIMIREA
ȘI ANALIZAREA DOSARELOR CANDIDAȚILOR PENTRU FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL UZPR (Click)

Candidații la funcția de președinte al UZPR vor depune la Comisia învestită cu aceste atribuții, aprobată de Consiliul Director al UZPR în ședința din 18.06.2024, un dosar de candidatură, în intervalul 19 iunie 2024-15 iulie 2024, ora 12:00. Dosarele candidaților pentru funcția de președinte al UZPR vor cuprinde, fără nicio excepție, următoarele documente:   Dovada calității de membru al UZPR (dovada plății la zi a cotizației); C.I./B.I. (copie); Cazier judiciar; CV care să evidențieze inclusiv elementele evoluției profesionale și implicarea proprie în activitatea UZPR; Proiect de management.   După ce…

Citește mai mult

Vești bune: România poate
mult mai mult!

Indiferent de domeniul de activitate, România poate mult mai mult decât credem noi. Acest lucru a fost demonstrat, când, împotriva tuturor pronosticurilor, am învins la scor de neprezentare reprezentativa Ucrainei la Campionatul European de fotbal. Mărturisesc că nu am crezut, deși am sperat, că putem să învingem, dar mai mult, să facem un meci așa de bun. Mi-a lipsit încredrea, în schimb jucătorii care au intrat pe teren au crezut în ei și în calitățile lor, iar rezultatul s-a văzut. Este foarte bine, sper ca și în viața noastră de…

Citește mai mult

ONU. Managementul durabil al pădurilor

Cea de-a 19-a sesiune a Forumului Națiunilor Unite pentru Păduri (UNFF19) s-a deschis pe 6 mai 2024, la Geneva, cu accent pe atingerea obiectivelor forestiere globale și pe creșterea progresului către dezvoltarea durabilă până în 2030 (https://news.un.org/fr/ story/2024/05/1145346): UNFF intră în subordinea Consiliului Economic și Social al Națiunilor Unite (ECOSOC) și își propune să sprijine obiectivele Acordului internațional privind pădurile și să promoveze alte instrumente, procese, angajamente și obiective internaționale legate de păduri. La ceremonia de deschidere a forumului, Juliette Biao, directorul Secretariatului UNFF, a declarat că lumea se confruntă…

Citește mai mult

Între zbor și revedere

 „Între zbor și revedere am cuprins nemărginirea/Câmpul plin și tot avântul aripilor oțelite”… scriam deunăzi într-o poezie, pe când se apropia ziua în care la Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic „Aurel Vlaicu” Boboc – BAIFPA, urma să se desfășoare Airshow – BOBAS 2024. Îmi este cam greu să scriu ca jurnalist despre zbor când eu am îmbătrânit lucrând în slujba lui și simt legătura indestructibilă cu acest „fenomen” pe care îl iubesc atât de mult! Uneori mă întreb, dacă eu simt așa, cum or fi simțind…

Citește mai mult

Camelia Pantazi Tudor
în dialog cu Mihai Maxim

Mihai Maxim, născut în luna ianuarie a anului 1940, la Manoleasa-Botoșani, este traducător literar, romancier, publicist. Licenţiat al Facultăţii de Filologie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi (1963) şi al Facultăţii de Limbi Romanice – Universitatea din Bucureşti  (1972), doctor în Filologie, Universitatea din Bucureşti (1986), Mihai Maxim este membru al Uniunii Scriitorilor din România (2006) și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (2014). A devenit cunoscut în literatura română prin cele opt volume de traduceri literare și șase volume de proză de autor. Istoricul şi criticul literar Constantin Călin, în…

Citește mai mult

Minunată-i prietenia

Minunată-i prietenia, /Nu e alta pe pământ,/ Să-nțeleagă bucuria/ Cuprinsă-n acest cuvânt/ Minunată-i prietenia!   O discuție despre prietenie este într-adevăr o provocare, nu glumă! În acest cuvânt stau ascunse atât de multe taine și lumi, încât pentru a le pricepe trebuie să “fii la fața locului”, precum un reporter în miezul întâmplărilor. Această poveste nu o poate relata decât acea persoană care a fost “pe teren”, care a experimentat magia prieteniei și a stărilor prin care aceasta te trece. De multe ori suntem tentați să comparăm ori să asociem…

Citește mai mult

Defensiva europeană
cu Trump la Casa Albă (I)

Alegerile prezidențiale din Statele Unite reprezintă – generic vorbind – principalul indicator privind modul cum va evolua lumea în următorii patru sau opt ani. Nici cele din 5 noiembrie nu fac excepție. O ipotetică hârtie de turnesol cufundată în cele două mari oceane ale lumii – Atlantic și Pacific – ne va spune, în toamnă,  câte ceva despre viitoarea configutație geopolitică a planetei. Să o luăm metodic și fără metafore. În textul de față, voi încerca să analizez relația transatlantică în ipoteza revenirii lui Trump la Casa Albă.   Gâlceava…

Citește mai mult

Invitație în plantația de lavandă de la Moinești

Aflat în plin proces de dezvoltare turistică, Municipiul Moinești oferă multiple posibilități de agrement și relaxare, într-un cadru natural pitoresc și atrăgător. Parcul balnear „Parc Băi”, cu ale sale ape minerale curative și noi amenajări, Rezervația naturală „Pădurea de pini” (singura rezervație de pin negru canadian din România și printre puținele din Europa, unde se află și un complex turistic ce oferă un ambient rustic și o priveliște asupra întregii rezervații de pini negri), Cetatea dacică ,,Cetățuia”, Parcul tematic „Dada” și monumentele dedicate lui Tristan Tzara (cofondatorul mișcării culturale dadaiste,…

Citește mai mult

Răsunet de toacă în Bărăgan. „Veniți creștini la rugăciune”

Pe 16 iunie 2024 a avut loc concursul de bătut toaca „Veniți creștini la rugăciune”, organizat de Parohia Ogoru, din județul Călărași. Anul acesta a fost organizată cea de-a IX-a ediție a concursului, iar de la an la an se adună mai mulți participanți. Anul acesta au participat peste 65 de concurenți veniți din diverse colțuri ale țării iar aceștia au fost împărțiți în mai multe categorii de vârstă și nivel de experiență, astfel încât fiecare să aibă șansa de a-și demonstra talentul și dedicarea. Timp de aproximativ trei ore,…

Citește mai mult