◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro14.07.2024

Invitație în plantația de lavandă de la Moinești

Aflat în plin proces de dezvoltare turistică, Municipiul Moinești oferă multiple posibilități de agrement și relaxare, într-un cadru natural pitoresc și atrăgător.

Parcul balnear „Parc Băi”, cu ale sale ape minerale curative și noi amenajări, Rezervația naturală „Pădurea de pini” (singura rezervație de pin negru canadian din România și printre puținele din Europa, unde se află și un complex turistic ce oferă un ambient rustic și o priveliște asupra întregii rezervații de pini negri), Cetatea dacică ,,Cetățuia”, Parcul tematic „Dada” și monumentele dedicate lui Tristan Tzara (cofondatorul mișcării culturale dadaiste, supranumit și ,,moineșteanul universal”), Centrul cultural „Lira”, sau Parcul „Orizont”, sunt câteva dintre atracțiile turistice care confirmă potențialul turistic al orașului de pe malurile Tazlăului Sărat.

Și dacă tot am amintit de „Parcul Orizont”, unul dintre spațiile verzi cu cele mai bune puncte de belvedere asupra oraşului şi a împrejurimilor (situat pe versantul nordic al dealului „Osoiu”), aici se află și o superbă plantație de lavandă, care se întinde pe o suprafață de 6.500 mp (cu peste 10.000 de plante pe rod) și pune în valoare simțul estetic și rafinamentul proprietarului și producătorului acesteia, Nicoleta Neagu.

În fapt, o afacere de hobby, dar și una care promovează arealul turistic al orașului Moinești, unde puteți găsi produse artizanale si naturale din lavandă (ulei și apă de lavandă, săpunuri, săculeți, buchețele, pernuțe, păpuși și alte aranjamente pentru ocazii speciale), unele pe care le puteți și gusta (dulciuri) si, bineînțeles, achiziționa. Produsul cel mai iubit și mai căutat este pernuța din pânză tare, românească, în forma hărții României, cu broderie și umplutură de lavandă, aceasta părăsind de multe ori, alături de uleiul și apa de lavandă, hotarele țării.

În plus, datorită amplasamentului, aerului înmiresmat și peisajelor încântătoare, în plantația de lavandă se organizează și diverse evenimente, în cadrul cărora au loc ședințe foto și sunt amenajate din loc în loc photo-cornere, iar în „Hanul Cu Lavandă” sunt expuse produse cu și din lavandă, hand-made și delicii dulci.

Anul acesta, între 22 – 24 și 29 – 30 iunie, în plantația de lavandă, va avea loc, evenimentul „Povești în lavandă”, după următorul program:

Sâmbătă, între orele 12.00 – 19.00; Duminică, 13.00 – 20.00; Luni, 24 iunie, 12.00 – 19.00.  

Intrarea în plantație costă 25,00 lei, cu un bonus de 10,00 lei la cumpărăturile din Han; pentru copiii până în 10 ani, intrarea este gratuită. De asemeni, pentru ședințele foto este nevoie de programare (de preferat în timpul săptămânii), pentru care se achită o taxă diferită. „Pe toată proprietatea sunt amenajate photo-cornere, unde puteți imortaliza momente magice alături de cei dragi, iar în Han sunt expuse produse cu și din lavanda, hand-made și delicii savuroase, din care vă puteți înfrupta cu plăcere! În acest loc, străjuit de «Cetățuia» dacică și Dealul «Osoiu», sper să vă regăsiți liniștea interioară și să vă bucurați de peisajul naturii. Să ne întâlnim cu bucurie în suflet! Vă aștept cu mult drag, zile senine și parfumate, tuturor!”, a spus Nicoleta Neagu, proprietara plantației de lavandă de la Moinești, inițiatoarea și principala organizatoare a evenimentului.

 

Romulus-Dan Busnea / UZPR 

Foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *