◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.05.2024

Boris Johnson s-a întors la prima dragoste: presa

Fostul premier britanic Boris Johnson a fost numit editorialist la tabloidul The Daily Mail, relansându-şi cariera jurnalistică, în timpul căreia a scris pentru mai multe publicaţii. Rubrica sa va apărea în Daily Mail în fiecare sâmbătă, alături de nume consacrate, ca Amanda Platell sau Andrew Neil. „Publicul va putea avea o avanpremieră a textului de sâmbătă în seara zilei de vineri. Fie că sunteţi sau nu fan Boris, va fi o lectură obligatorie – atât la Westminster, cât şi pentru milioane de oameni din întreaga lume”, a precizat celebrul ziar.

Boris Johnson, în vârstă de 58 de ani, a demisionat din Parlament, după ce o anchetă a concluzionat că i-a „indus în eroare în mod deliberat” pe colegii săi din Camera Comunelor în legătură cu scandalul Partygate – petreceri private care ar fi avut loc la Downing Street în timpul restricţiilor impuse de guvern pentru pandemia de COVID-19.

Revenirea în presă a lui Boris Johnson este contestată, din moment ce a acceptat un post de editorialist fără să aştepte verificarea etică necesară. Miniştrii şi funcţionarii publici care părăsesc funcţia sunt obligaţi să se consulte cu un organism de etică, Advisory Committee on Business Appointments (ACOBA), înainte de a ocupa un nou post. „Codul ministerial prevede că miniştrii trebuie să se asigure că nicio nouă numire nu este anunţată sau asumată înainte ca acest comitet să îşi poată oferi avizul. O solicitare în acest sens primită cu 30 de minute înainte ca o numire să fie anunţată reprezintă o încălcare clară”, a declarat ACOBA.

Johnson şi-a început viaţa profesională în journalism. După The Times a urmat o carieră la The Daily Telegraph, unde, în calitate de corespondent la Bruxelles, a atacat Uniunea Europeană. Ulterior, el a urmat o carieră politică în paralel cu cea media, fiind în același timp editor al revistei Spectator şi membru al Parlamentului. Înainte de a deveni prim-ministru, a ţinut o rubrică la The Daily Telegraph. (redacția UZPR)

Foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *