◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Despre comandamentele audienței jurnalismului profesionist

Evenimentele internaționale, cu impact profund asupra lumii „așa cum o știam”, sunt de natură să afecteze direct și modul în care jurnalismul profesionist va evolua în perioada imediat următoare și implicit asupra felului în care va fi perceput de public și își va consolida și extinde audiența, ca sursă avizată de informare.

În 2023, instituțiile media mari și mici vor trebui să ia în considerare în mod profund modul în care strategia lor editorială se aliniază cu motivele pentru care cititorii și comunitățile lor apelează la ele pentru jurnalism.

„Ceea ce va aduce 2023, cu toate vânturile sale economice dificile și cu efectele secundare ale concedierilor din mass-media din 2022, este presiunea acută din partea cititorilor și a publicului ca perspectivele și opiniile lor să fie implicate mai sincer, onest și inteligent de către publicațiile la care apelează în continuare pentru știri și informații.

Ei vor cere organizațiilor de știri schimbarea reală – și dacă nu o vor percepe, vor începe să îndepărteze într-un număr suficient de semnificativ pentru a justifica îngrijorare.

În anul următor, există toate motivele să credem că deconectarea ideologică se va extinde asupra comunităților și cititorilor – toți care vor cere mai mult de la noi în acoperirea noastră și în interacțiunile noastre cu cititorii. Cititorii noștri vor să-i ajutăm să trăiască o viață mai bună și să prospere în lumea prin care trebuie să navigheze. Vor avea încredere în noi când vom face din asta prioritate față de rescrierea tweet-urilor ofensatoare ale celebrităților. Cu toții va trebui să răspundem cititorilor noștri de ce contează munca noastră și de ce ei ar trebui să plătească pentru ca noi să continuăm să o facem”, afirmă jurnalistul și scriitorul britanic Alan Henry. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *