◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro05.05.2024

Guvernul Țării Galilor își dă mâna cu presa pentru stoparea declinului industriei de știri

Fără circulația știrilor, atât la nivel local, cât și la scară globală, oamenii ar fi expuși deconectării de evenimentele care modelează societatea. Paradoxal, oricât de greu de imaginat ar fi o lume fără informare profesionistă, industria de știri este în prezent în pericol. Modelele tradiționale de afaceri care se bazează pe publicitate nu funcționează. Există o lipsă de noi intrați în profesie, iar reprezentarea este, de asemenea, o problemă masivă, cu o omogenitate dominând pozițiile de putere.

În acest context, unul dintre scopurile Acordului de Cooperare dintre Guvernul Țării Galilor și Plaid Cymru a fost de a îmbunătăți jurnalismul din Țara Galilor și de a aborda deficitul de informații. Laboratorul de dezvoltare media incluzivă, cu un weekend intens de inovare în afaceri, care a avut loc la Cardiff, este unul dintre proiectele finanțate pentru a aborda tocmai aceste probleme.

Proporția participanților activi la știri a scăzut cu peste 10% din 2016, mai puțin de jumătate din eșantion fiind interesați de știri. Dar jurnalismul finanțat de Guvern va fi întotdeauna controversat. Cu toate acestea, există un interes public clar de a avea un sector mai sănătos, mai echitabil și mai robust din punct de vedere economic, nu doar pentru profesioniștii care lucrează în cadrul industriei știrilor, ci și pentru public.

Programuyl de jurnalism incluziv Cymru a fost creat pentru a fi un adăpost în acest peisaj uneori aspru. Misiunea declarată a proiectului este aceea de a conecta și sprijini pe cei care au fost excluși din industria jurnalistică din Țara Galilor, creând oportunități și facilitând o rețea de susținere.

Astfel, potrivit iwa.wales, în colaborare cu IWA și Media Cymru și cu compania Startup Migrants, din Norvegia, a luat ființă Inclusive Media Development Lab. Laboratorul a fost inițiat cu două obiective principale. În primul rând, sî fie edificată o „masă critică” de jurnalişti. În al doilea rând, de a se dezvolta soluții de venituri și sustenabilitate pentru problemele existențiale cu care se confruntă sectorul media.

Acestea sunt scopuri larg răspândite, care se extind la majoritatea organizațiilor jurnalistice, de pe tot globul.

Fiind un proiect pilot, este, de asemenea, esențial să fie evaluat îndeaproape pe tot parcursul derulării, cu scopul de a se extinde dincolo de Țara Galilor.

Inclusive Media Development Lab va derula o nouă sesiune Cardiff, în perioada 22 – 24 septembrie. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *