◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro02.05.2024

Când un ziar studențesc face istorie locală…

Un sondaj recent recent în rândul cititorilor a constatat că The Harvard Crimson, unul dintre cele mai vechi și mai respectate ziare studențești din SUA, a fost una dintre cele mai urmărite surse de știri locale. Potrivit editorandpublisher.com, mai multe comentarii de la absolvenți și rezidenți fără afiliere la Universitatea Harvard au arătat că ziarul își extinde acoperirea, iar urmarea a venit firesc: o echipă mai mare pentru știri. Pe măsură ce a început să producă mai multe povești, ziarul a inițiat și un buletin informativ separat.

De obicei, un ziar universitar este laboratorul de învățare al școlii de jurnalism a instituției. Universitatea Harvard nu are o școală de jurnalism, dar are The Harvard Crimson, ziar care s-a dovedit viabil atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere editorial. Independentă de universitate, publicația are o lungă tradiție de a servi publicului din zonă și din statul Massachusetts.

Studenții care scriu pentru The Harvard Crimson pot proveni din diferite discipline academice, dar toți doresc să câștige experiență jurnalistică și înțeleg valoarea acesteia pentru viitoarele lor cariere. „Întotdeauna am fost interesat de jurnalism. Acesta completează studiile mele în politică și psihologie. În prezent, lucrez la o teză despre declinul jurnalismului local în unele părți ale țării. Am vrut să mă lansez în jurnalism la Harvard Crimson”, susține Brandon L. Kingdollar, redactor-șef al ziarului.

Fiind atât de implicat în comunitatea de dincolo de campus, personalul de la The Harvard Crimson a devenit conștient că zonă dădea semne că va deveni un deșert de știri. Pentru a împiedica acest lucru, ziarul a lansat buletinul informativ Metro Briefing, în aprilie 2023, pentru a extinde acoperirea comunității. Metro Briefing este suspendat în timpul verii, dar se va relua la începutul semestrului de toamnă.

Publicația este gratuită pentru oricine se abonează. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *