◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro06.05.2024

Condamnarea la închisoare a jurnalistului sârb Zeljko Bodrozic, „dovada că sistemul judiciar a devenit un braț al partidului aflat la guvernare”

Zeljko Bodrozic, președintele Asociației Independente a Jurnaliștilor din Serbia, NUNS, a declarat că verdictul de condamnare a jurnalistului Milovan Brkic la 14 luni de închisoare este dovada că sistemul judiciar al țării a devenit un braț al partidului aflat la guvernare.

Brkic, 66 de ani, redactorul-șef al ziarului Tabloid, a fost condamnat de Înalta Curte din Belgrad pentru că a cerut o schimbare a ordinii constituționale a țării. Verdictul poate fi atacat cu recurs. „Dacă Milovan Brkic este într-adevăr capabil să distrugă statul și să-i facă rău cu articolele și discursurile sale, atunci acest stat nu are servicii de securitate cu care să se mândrească. Tabloidul lui Brkic are o acoperire și o influență foarte mică, dar este evidențiat non-stop de autorități pentru a crea imaginea că președintele Aleksandar Vucic este în permanență amenințat”, a spus Bordozic.

Potrivit BalkanInsight, Procuratura a susținut că, în timpul unui protest, Brkic a cerut răsturnarea autorităților statului și a reprezentanților acestora – Adunarea Națională și președintele Vucic. (redacția UZPR)

Foto: Emiliano Bar/Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *