◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro17.05.2024

Studiu. Poliția americană folosește inteligența artificială fără să înțeleagă cum funcționează

 Inteligența artificială este în „anii adolescenței”, așa cum au spus unii experți, dar forțele de ordine integrează deja poliția predictivă, recunoașterea facială și alte tehnologii, potrivit unui raport al Universității de Stat din Carolina de Nord. Raportul s-a bazat pe zeci de interviuri ale profesioniștilor din domeniul aplicării legii din Carolina de Nord și pe modul în care AI influențează relațiile dintre comunități și jurisdicțiile poliției.

„Am descoperit că participanții la studiu nu erau familiarizați cu inteligența artificială sau cu limitările tehnologiilor inteligenței artificial. Aceasta a inclus tehnologii AI pe care participanții le-au folosit la locul de muncă, cum ar fi tehnologiile de recunoaștere facial. Cu toate acestea, participanții la studiu și-au exprimat sprijinul pentru aceste instrumente, pe care le-au considerat valoroase pentru aplicarea legii”, a declarat Jim Brunet, co-autor al studiului și director al Inițiativei de conducere pentru siguranță publică din North Carolina State.

Oamenii legii cred că inteligența artificială va îmbunătăți siguranța publică, dar studiul atrage atenția că ar putea eroda încrederea dintre poliție și civili. Aceste concluzii vin într-un moment în care orașele americane se luptă cu o problemă majoră a reducerii criminalității.

 

AI „va îmbunătăți investigațiile”

Ed Davis, care a fost comisar de poliție în timpul atentatului cu bombă de la Maratonul din Boston, din 2013, a declarat pentru Fox News Digital că „AI va îmbunătăți în cele din urmă investigațiile și va permite multor criminali periculoși să fie aduși în fața justiției”. Pe de altă parte, există riscuri și capcane, a spus Davis, iar criminalii vor avea acces la aceeași tehnologie, care ar putea avea un impact negativ asupra investigațiilor poliției. „Societatea are obligația morală de a atenua consecințele dăunătoare ale integrării pe deplin a tehnologiilor AI în forțele de ordine”, concluzionează studiul.

O parte a problemei este lipsa generală de cunoștințe a ofițerilor de poliție despre capacitățile AI și cum funcționează acestea, a spus Ronald Dempsey, autor al cercetării.

Acest lucru „face dificil sau imposibil pentru ei să aprecieze limitările și riscurile etice”, a spus Dempsey.

Folosirea de către forțele de ordine a recunoașterii faciale a crescut după revolta de la Capitoliu, din 6 ianuarie 2021. Douăzeci din cele 42 de agenții federale care au fost chestionate de Biroul de responsabilitate guvernamentală în 2021 au raportat că folosesc recunoașterea facială în anchetele penale.

AI are puterea de a reduce sau adânci diviziunea dintre poliție și public, potrivit studiului, care arată că este esențial ca liderii forțelor de ordine să aibă un loc la masă pentru toate discuțiile despre cadrul pentru modul în care poliția poate folosi tehnologia.

Poliția a făcut deja greșeli folosind recunoașterea facială care a dus la arestări pe nedrept, potrivit foxnews.com. Algoritmii AI au identificat în mod fals fețele afro-americane și asiatice de 10 până la 100 de ori mai mult decât chipurile cauzaziene, potrivit unui studiu al Institutului Național de Standarde și Tehnologie.

„Prin urmare, este esențial ca oficialii de aplicare a legii să aibă o anumită pregătire în dimensiunile etice din jurul utilizării acestor tehnologii AI. Profesioniștii din domeniul aplicării legii ar trebui cel puțin să aibă o înțelegere largă a tehnologiilor AI utilizate în jurisdicțiile lor și a sistemului de justiție penală în ansamblu”, mai punctează cercetarea.(redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *