◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro04.05.2024

News Academy – 2.439 de jurnaliști din diferite țări pregătiți la Ankara

Academia de Știri a Agenției Anadolu, din Ankara, a pregătit anul trecut 2.439 de jurnaliști din diferite țări. Cu scopul de a împărtăși experiența jurnalistică a agenției de peste un deceniu cu reprezentanții mass-media de pe diferite continente, News Academy a desfășurat 41 de programe de formare în 2022. Potrivit aa.com.tr, News Academy, care a adăugat programe de formare online în curriculum-ul său pentru prima dată în 2020, a organizat atât instruire online, cât și la clasă în 2022 și a susținut aproape 800 de ore de curs. Pe lângă turcă și engleză, limbile arabă și rusă au fost adăugate în curriculumul Academiei de Știri. Academia de știri a încorporat, de asemenea, subiecte noi, cum ar fi transmisii în direct și anunțuri de știri, raportări în zone de criză, securitate cibernetică și instruire cu drone.

Un total de 71 de reprezentanți ai mass-media au participat la cursul de jurnalism de război organizat în cooperare cu Agenția Turcă de Cooperare și Coordonare (TIKA) și Academia de Poliție. Instruirea se adresează reporterilor care sunt dislocați în situații de război, dezastre și situații de urgență.

Academia de Știri și-a extins, de asemenea, cooperarea cu diverse instituții, inclusiv Direcția de Comunicații din Turcia, TIKA, Președinția pentru Turcii din Străinătate și Comunitățile Afiliate (YTB), și Ministerul Tineretului și Sportului.

Reporterii cu experiență ai Agenției Anadolu au susținut prelegeri în domenii precum jurnalismul pe internet, reportajul diplomatic, jurnalismul energetic, tehnicile de interviu, aplicațiile de social media, relațiile de știri și infografice și ședințe de imagine și fotografie.

News Academy a organizat 10 programe diferite de formare pentru reprezentanții mass-media internaționale, inclusiv 50 de participanți din Africa, 24 din Asia Pacific, 14 din SUA-Europa, 30 din Asia Centrală-Rusia și 24 de participanți din Orientul Mijlociu. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *