◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro04.05.2024

Comisie specială pentru analizarea legalizării canabisului, în New Hampshire

Guvernatorul statului american New Hampshire, Chris Sununu, a semnat decretul pentru înființarea unei comisii care să studieze legalizarea marijuanei de agrement. Sununu și-a schimbat astfel poziția, după ce o inițiativă anterioară a eșuat. „Știind că majoritatea rezidenților noștri susțin legalizarea, este rezonabil să presupunem că schimbarea este inevitabilă. A ignora această realitate ar fi dăunător. De aceea, cu politica și cadrul potrivit, sunt gata să semnez un proiect de lege de legalizare, concentrându-ne pe reducerea daunelor nu pe profit. Statul New Hampshire păstrează controlul asupra marketingului, vânzărilor și distribuției, eliminând orice nevoie de taxe suplimentare”, a declarat Sununu.

Măsura adoptată, House Bill 611, instituie o comisie care să studieze legalizarea marijuanei de agrement în New Hampshire. Legislația încredințează comisiei de studiu prin care să examineze o serie de probleme și propuneri de politică, inclusiv modul în care statul ar trebui să abordeze vânzările și marketingul de canabis, ținând produsele de marijuana departe de tineri și prevenind suprasaturarea magazinelor în comunitățile locale. Comisia va explora, de asemenea, modalități de a permite guvernelor locale să interzică sau să limiteze comercianții cu amănuntul de canabis administrați de stat, în jurisdicțiile lor.

Noua comisie se va reuni în lunile de vară și toamnă, pentru a studia și dezvolta un model care să permită statului să controleze distribuția și vânzările de canabis destinat adulților. Concluziile și recomandările comisiei trebuie să fie prezentate într-un raport până la 1 decembrie.

Comisia de studiu a legalizării canabisului din New Hampshire, formată din 18 membri, va include cinci senatori, cinci membri ai Camerei Reprezentanților și reprezentanți ai Procuraturii Generale, Biroului Guvernatorului, Asociației șefilor de poliție din New Hampshire, Asociației Bancherilor din New Hampshire, Hampshire Liquor Commission, American Civil Liberties Union, New Hampshire Medical Society și Comunities for Alcohol and Drug-Free Youth. În plus, comisia va trebui să se consulte cu Centrele de Tratament Alternativ ale statului, care în prezent eliberează marijuana medicinală terapeutică, și cu Asociația Cannabisului din New Hampshire, un grup industrial care a pledat pentru legalizare, potrivit hightimes.com.

Dacă noua comisie reușește și poate să trimită recomandări care au ca rezultat un proiect de lege de legalizare a canabisului de succes, New Hampshire altor state care au legalizat marijuana pentru consumul destinat adulților.

Criticii planului lui Sununu spun că va stabili un monopol de stat asupra vânzărilor de canabis, care limitează puterea cultivatorilor de a-și stabili propriile prețuri, iar alții susțin că abordarea administrată de stat limitează oportunitățile pentru membrii comunităților afectate în mod disproporționat de decenii de interzicere a canabisului.

House Bill 611 include, de asemenea, prevederi pentru a reduce restricțiile privind utilizarea marijuanei medicale, care a fost legalizată în New Hampshire în 2013, de către pacienții cu dureri cronice. (redacția UZPR)

Foto: Michal Jarmoluk/Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *