◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.05.2024

Stadion nou, după 60 de ani, la Pitești

Stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești va fi demolat, după aproape șase decenii de existență. În locul lui va fi construit unul nou, cu o capacitate de 15.200 de locuri.

Suporterii echipei fanion a Argeșului vor avea posibilitatea să-și ia la revedere de la arenă participând la un eveniment festiv.

Astfel, duminică, 17 septembrie 2023, de la ora 18.30, pe arena situată pe strada care poartă numele marelui fotbalist Nicolae Dobrin, clubul F.C. Argeș va organiza un turneu de minifotbal. La acesta sunt invitați să participe iubitorii fotbalului din Pitești sau din țară, suporterii alb-violeți, foștii mari fotbaliști, antrenori și conducători ai grupării din Trivale.

Fanii echipei vor avea posibilitatea de a-și lua la revedere de la arena de pe care au plecat învinse echipe de fotbal precum Real Madrid, Valencia și AEK Atena.

După terminarea partidelor, un utilaj de mari dimensiuni va sparge o bucată mare de beton din tribune, care ulterior va fi fărâmițată în bucăți de câțiva centimetri diametru. Însoțite de un certificat de autenticitate emis de către club, micile bucăți de beton vor fi oferite ca suveniruri celor care au scris istorie în fotbalul argeșean.

La mijlocul săptămânii viitoare, arena din Trivale va intra în proces de demolare, în locul acesteia urmând să fie construit un nou stadion de categoria 4, conform regulamentului UEFA.

Amintim că la începutul acestui an, Guvernul României a aprobat construirea noului stadion „Nicolae Dobrin”, care va avea o capacitate de 15.200 de locuri. Conform comunicatului Ministerului Dezvoltării, durata de proiectare și execuție a noului stadion este de 36 de luni, iar costul estimat al proiectului este de 495 milioane de lei. Proiectul va fi finanțat majoritar de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării, dar și din bugetul local al municipiului Pitești. Actuala casă a „vulturilor” a fost construită în 1964 şi a purtat mai întâi numele de Stadionul „1 Mai’’, apoi s-a numit Municipal (1990), iar din 2002 poartă numele lui Nicolae Dobrin, cel mai mare mare fotbalist român din toate timpurile.

 

 Constantin PAȘOL / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *