◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro04.05.2024

Tot mai multe asistente medicale își propun să părăsească sistemul sanitar

În luna mai sunt celebrate asistentele medicale din toată lumea. Pentru a evalua problemele cu care se confruntă acest segment crucial de personal medical, Cross Country Healthcare, din SUA, a lansat inițiativa Check Your Vitals și a realizat un sondaj la nivel național, din care au reieșit concluzii cel puin alarmante. „Speram că după pandemie vom vedea o îmbunătățire a stării generale a asistentelor, dar pur și simplu nu este cazul”, spune John A. Martins, președinte și CEO al Cross Country Healthcare, într-un comunicat.

Potrivit companiei care a realizat cercetarea de piață, asistentele nu au primit respectul pe care îl merită de zeci de ani. Ele lucrează ore foarte lungi, au numeroase responsabilități de zi cu zi și sunt în mod obișnuit însărcinate cu administrarea de medicamente și tratamente delicate – toate acestea pentru o fracțiune din salariul primit de medici. Pandemia de COVID-19 a accentuat aceste probleme, iar sondajul a constatat că o mare parte a asistentelor medicale s-au săturat de profesia lor și intenționează să aleagă alte joburi în următorii doi ani.

Autorii studiului au descoperit că, deși asistentele sunt de obicei pasionate de munca semnificativă pe care o fac, doar o treime au declarat că vor rămâne în domeniu în viitorul apropiat, cu 25% dintre persoanele chestionate afirmând că probabil vor pleca din system în următorul an.

Potrivit sondajului, asistentele se confruntă cu simptome negative în mod regulat, inclusiv anxietate (46%), insomnie (35%) și depresie (32%). Cea mai frecventă cauză raportată a problemelor de sănătate mintală precară a fost lipsa de personal (71%), urmată de penuria de resursel de sprijin (55%). Experiențele recente din timpul pandemiei nu au făcut decât să amplifice sentimentele de nemulțumire, aproape două din cinci asistente medicale angajate recunoscând că le-a crescut dramatic dorința de a părăsi profesia.

Într-o notă conexă, Administrația pentru resurse și servicii de sănătate din Statele Unite stimează o penurie națională proiectată de 63.720 de asistente medicale înregistrate cu normă întreagă până în 2030, cifra urmând să atingă 141.580 până în 2035. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *