◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro05.05.2024

Națiunile prospere economisesc (și) în vremuri grele

O cercetare GfK a relevat faptul că factura medie de cumpărături în Belgia a crescut cu 5,5% în ultimul an, dar este mult mai puțin decât rata reală a inflației alimentare (15,59%). Cum au reușit belgienii?

Nouă din zece cetățeni își reduc consumul de energie și șase din zece economisesc chiar și la cheltuielile zilnice. Mai mult, cercetarea a relevant faptul că în următoarele șase luni, belgienii plănuiesc să-și intensifice eforturile în acest sens. Cheltuielile online sunt, de asemenea, mai scăzute decât în alte țări.

Concret, potrivit think.ing.com, sondajul internațional realizat în Belgia, Țările de Jos, Germania, România, Polonia, Turcia și Spania arată că belgienii economisesc la alimente proaspete, la îmbrăcăminte I, în același tim, nevoia belgienilor de a economisi este, de asemenea, mai mare decât în Germania pentru majoritatea categoriilor de produse. În mod remarcabil, aproximativ jumătate dintre belgieni și-au redus și cheltuielile pentru catering, călătorii și activități de agrement.

Potrivit sondajului, factura la energie s-a dublat de peste două ori pentru patru din zece belgieni în ultimele șase luni, iar pentru circa unul din zece, aceasta a crescut de peste cinci ori. În acest context, numărul gospodăriilor care iau măsuri pentru economisirea energiei și încearcă să reducă impactul creșterii prețurilor a crescut brusc, de la 77% în martie la 86% în prezent. Mai mult de șase din zece belgieni declară că reduc încălzirea, iar patru din zece respondenți afirmă că sunt mai reticenți cu utilizarea aparatelor electrice.(redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *