◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro05.05.2024

Canada injectează 149 miliarde de dolari în sistemul național de sănătate

Finanțarea de 200 miliarde de dolari canadieni (149 mliarde de dolari SUA) anunțată pentru sistemul de sănătate canadian a fost prezentată ca o soluție pentru acest sistem, întrucât, de luni bune, spitalele din Canada se confruntă cu lipsa de personal și cu perioade lungi de așteptare pentru îngrijire. Potrivit BBC, au apărut în spațiul public rapoarte despre persoane care au decedat așteptând ajutorul medical.

Sistemul de asistență medicală din Canada este finanțat de către contribuabili pentru a oferi acces gratuit și universal la vizitele la spital și la medic pentru toți cetățenii și rezidenții permanenți. Prim-ministrul Justin Trudeau a făcut propunerea de finanțare premierilor provinciali ai Canadei, care au cerut în repetate rânduri mărirea cheltuielilor federale pentru asistența medicală. „Aceasta este o țară mare, construită pe idei mari, progresiste. Puține lucruri sunt mai esențiale pentru ceea ce suntem noi ca națiune decât promisiunea de asistență medicală universală, finanțată din fonduri publice”, a spus primul minister, în momentul anunțului finanțării.

Propunerea include un total de 196,1 miliarde de dolari canadieni care vor fi cheltuiți pentru asistența medicală pe parcursul unui deceniu.

Asistența medicală a fost adesea un punct de mândrie în Canada, dar, la fel ca în multe alte țări, sistemul de aici s-a confruntat cu o presiune crescândă de la pandemia de Covid-19, cu timpi de așteptare în creștere pentru acces la îngrijire.

Canada cheltuiește peste 10% din PIB-ul său pe asistență medicală, aproximativ la fel ca Marea Britanie, comparativ cu peste 16% în SUA, unde costul procedurilor spitalicești și al medicamentelor eliberate pe bază de rețetă este mai mare, potrivit datelor Băncii Mondiale. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *